PONOS RUDEŠA

Kakva priča mladog igrača; ispite na jednom od najtežih fakulteta rješava kao od šale

28.06.2023 u 10:03

Bionic
Reading

Nogometaši Rudeša novi su članovi najelitnijeg ranga hrvatskog nogometa. Poznati su i po sloganu 'Totalno drukčiji od drugih', a u tu se priču sjajno uklapa i mladi Vanja Vukmanović. Zašto? Pa nema puno nogometaša koji su s 5,0 završili MIOC, a potom i prvu godinu na FER-u

Nakon seniora, koji pod trenerskom palicom Roberta Prosinečkog već odrađuju pripreme za povratničku sezonu u društvu najboljih hrvatskih klubova, u NK Rudeš polako se ekipiraju i u preostale tri natjecateljske kategorije.

Naravno, za to su u klubu sa zapadnog dijela Zagreba zahvalni direktoru škole Fabijanu Komljenoviću te trenerima u juniorskoj, kadetskoj i pionirskoj momčadi, koji su ostavili Rudeš u krugu Dinama, Hajduka, Osijeka, Rijeke…

A koliko su posvećeni mlađim kategorijama, svjedoči to da su iz juniorske konkurencije u krugu A momčadi te na radar Prosinečkom stigla čak sedmorica igrača. To su golman Eugen Ciban (2005. godište), Vanja Šare (2004.), Grgo Huljić (2004.), Mihael Stipić (2004.), Vilim Krušlin (2004.), Riad Mašala (2004.) te Vanja Vukmanović (2004.).

'Često naglašavamo da nam je klupska škola nogometa u uzletu, jer želja nam je da se što više igrača iz našeg omladinskog pogona probije do prve momčadi. Zato smo sretni i ponosni što su i kadeti i pioniri kroz dodatne kvalifikacije osigurali ostanak u društvu najboljih te da u svim natjecateljskim kategorijama imamo svoje predstavnike. A da smo uistinu na pravom putu, potvrđuje i činjenica da čak šestorica naših juniora trenira s A momčadi te da ih je trener Prosinečki procijenio kao vrlo potentne igrače', naglasio je direktor škole Komljenović.

Ali da u Rudešu izrastaju ne samo odlični nogometaši, već i budući znanstvenici, potvrđuje primjer Vanje Vukmanovića, studenta prve godine na FER-u (Fakultetu elektronike i računarstva), 'klikeraša' kojem je MIOC bio odlična odskočna daska za jedan od najtežih fakulteta.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Da, prolazio sam u MIOC-u sve s 5,0. A i sada sam na prvoj godini s istim prosjekom. Evo, mogu se pohvaliti i da sam uspio riješiti skoro sve ispite. Još mi je ostao samo jedan ispit s prve godine', ponosno je rekao Vukmanović, igrač koji je prve nogometne korake odradio u Zapruđu, potom trenirao u Dinamu, a zadnje četiri godine član je Rudeša.

'Sretan sam i ponosan što sam dobio priliku trenirati u društvu igrača A momčadi te učiti od Roberta Prosinečkog. Naravno, ovim putem moram zahvaliti i treneru juniora Albertu Vastiću, koji nas je vodio prošle godine, a u čijoj sam momčadi igrao na poziciji veznog igrača i zabio pet golova', kaže Vukmanović.

Kako stižete sve te obveze uskladiti? Treniranje, učenje… I još s tako visokim ocjenama?

'Sve samo treba dobro uskladiti. Istina, ima puno odricanja, ali uz dobar raspored sve se stiže. Ipak su mi matematika i nogomet velike ljubavi. I zato bih zahvalio i Rudešu, u kojem me podržavaju na oba moja polja', zaključio je Vukmanović i poslao jasnu poruku svim mladima.