MARBURY O DEPRESIJI

Propala NBA zvijezda iskreno: Htio sam se ubiti!

18.01.2015 u 10:40

Bionic
Reading

Nekoć ugledni košarkaš najbolje lige svijeta, sada zvijezda kineskog prvenstva. Stephon Marbury kaže da je sretan u Kini, ali bilo je trenutaka kad se poželio ubiti...

Američki 37-godišnji košarkaš u dva je navrata sudjelovao na All-Staru, a u karijeri je igrao za Minnesotu, Boston, Phoneix i New Jersey. Dok je bio u Netsima, tražio je broj 3, a kad su mu rekli da umirovljen jer je bio Draženov, nije bio sretan. No, ubrzo je kontroverznom košarkašu karijera krenula nizbrdo, a kad mu je još i otac umro, a tvrtka za prodaju tenisica propala, depresija je bila na vrhuncu.

'Htio sam umrijeti. Bilo je dana kad sam se htio ubiti. Nije se radilo o košarci. Radilo se o meni. Bio sam bolestan i depresivan,' priznao je Stephon Murbury za HBO, koji se posljednjih pet godina skrasio u Kini. Trenutno igra za Beijing Ducks.

'Kad ti govore da si gubitnik, da ne možeš pobijediti niti ništa napraviti, a zatim preseliš na mjesto gdje te svi vole, zapitaš se: zašto bih se vraćao tamo gdje su me mrzili? Nema misla,' zaključio je Marbury.