EUROPSKA LIGA

Prolaz dalje Dinamu bi donio više od milijun eura, a svaki novi korak rapidno podizao zaradu; evo koliko je dosad sjelo na račun

18.02.2022 u 08:01

Bionic
Reading

Dinamo je sinoć u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige poražen na gostovanju kod Seville 3:1. Prolaz u sljedeći krug natjecanja je i dalje dohvatljiv, a on donosi i veliki novčani bonus

Osim sportskog, za prolaz dalje Zagrepčani imaju i silan financijski motiv. Naime, momčad koja se plasira u osminu finala Uefa će nagraditi s 1,2 milijuna eura.

U ovoj je sezoni zahvaljujući rezultatima u Europskoj ligi Dinamo, samo od Uefinih bonusa, uprihodio gotovo 15 milijuna eura, Preciznije 14.880.552 eura.

Za takvo što bilo im je dovoljno u grupnoj fazi natjecanja ostvariti tri pobjede i jedan neriješen ishod. S tih su 10 bodova Modri izborili prolaz u nokaut fazu Europske lige s druge pozicije što je donijelo nove nagrade.

  • +20
Sevilla - Dinamo, 17.02.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +5
Sevilla - Dinamo, navijači, 17.02.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Svaki daljnji korak rapidno podiže zaradu. Tako bi prolazak u četvrtfinale bio honoriran s dodatnih 1,5 milijuna eura, u polufinale s 2,4, a u finale s čak 4,5 milijuna eura. Osvoje li Modri Europsku ligu bit će nagrađeni s 8,5 milijuna eura.