MAXTV PRVA LIGA

Prodor iz snova i velika greška donijeli trijumf Zadru

04.11.2013 u 19:50

Bionic
Reading

U posljednjem dvoboju 15. kola MAXtv Prve lige Zadar je na gostovanju kod Hrvatskog dragovoljca s 0:2 upisao iznimnol važnu pobjedu i značajno se odmaknuo od borbe za ostanak prema sigurnoj ligaškoj zoni


Oba sastava u dvoboj su ušla s popriličnim imperativom pozitivnog rezultata na leđima, a ključan trenutak zbio se u 37. minuti. Gostujući veznjak Marin oršulić opalio je s 20 metara, a domaći kapetan Čović nije se istaknuo i lopta koju je morao braniti 'izmigoljila' mu je u mrežu. Bio je to prvi pogodak Oršulića nakon povratka u Hrvatsku iz lenkoranskog Hazara, te ujedno prvi gol Zadra u ligi nakon 487. sušnih minuta.

Oršulićev pogodak za 0:1 uvelike je usmjerio nastavak dvoboja


U nastavku je Dragovoljac tražio put prema izjednačenju, no još jedan vrlo naivno primljen gol presudio je njihovim ambicijama u ovom susretu. Ivan Anton vasilj primio je loptu na centru i krenuo u solo prodor. Domaći veznjaci, pa zatim i braniči uglavnom su ga začuđeno gledali dok je on prolazio kroz njihov prostor i došao do korner linije otkuda je vratio idealnu povratnu loptu za Josipa Tadića koji je pogodio suprotni dio Čovićevog gola i odlučio dvoboj.

Vasiljev prodor i Tadićeva realizacija u nastavku presudile su domaćinu


Do isteka utakmice golova više nije bilo i Dragovoljac je tako pretrpio četvrti poraz u nizu koji ih je zadržao na posljednjem mjestu ligaškog poretka, bod iza Osijeka. Zadar je s ovim trijumfom preskočio Slaven Belupo i zasjeo na sedmo mjesto, te sa sedam bodova više od večerašnjeg protivnika gleda prema mirnijem ostatku sezone. Čini se da će se bitka za ostanak voditi između Hrvatskog dragovoljca i Osijeka, ali do kraja je još puno utakmica i mogući su i novi zapleti.