neočekivana odluka

Prodaje se Liverpool! Navijači 'redsa' su u šoku, a oglasili su se i vlasnici kluba te pojasnili o čemu se radi

07.11.2022 u 18:25

Bionic
Reading

Engleski mediji objavili su kako Fenway Sports Group, tvrtka koja u većinskom vlasništvu drži Liverpool, priprema prodaju slavnog kluba

Nije tajna da Fenway Sports Group od ranije pažljivo osluškuje tržište po pitanju prodaje Liverpoola, ali do sada nitko od čelnika nije poduzimao konkretne korake na tržištu.

Engleski mediji sada tvrde kako je Fenway Sports Group sad poziva zainteresirane da joj dostave ponude.

Podsjetimo, FSG je u listopadu 2010. godine kupila klub od tadašnjih vlasnika Georgea Gillett Jr. i Toma Hicksa, a tada ga je platila 300 milijuna funti (današnja preračunata vrijednost oko 345 milijuna eura). Klub je danas, prema dostupnim informacijama, procijenjen na čak četiri milijarde funti (oko 4,6 milijardi eura).

Jasno da je ova informacija šokirala navijače 'redsa', pa su se odmah oglasili iz FSG-a.

'Bilo je nekoliko nedavnih promjena vlasništva i glasina o promjenama vlasništva u različitim klubovima, pa i nas redovito pitaju o vlasništvu Fenway Sports Groupa u Liverpoolu. Možemo potvrditi da je FSG često primao ponude trećih strana koje žele postati dioničari Liverpoola. FSG smatra da bi pod pravim uvjetima razmotrio moguće nove dioničare, ako je to u najboljem interesu Liverpoola kao kluba. FSG ostaje u potpunosti predan uspjehu Liverpoola, kako na terenu tako i izvan njega', poručili su iz kompanije.

  • +14
Tottenham - Liverpool, engleska liga, 6.11.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Shaun Brooks / Actionplus / Profimedia

Prema još nepotvrđenim informacijama, FSG je za sada dobio dvije ozbiljne ponude, no za sada je sigurno da se prodaja Liverpoola neće dogoditi preko noći jer takve transakcije moraju odobriti kako čelnici Premier lige, tako i određena ministarstva/državne agencije Vlade Velike Britanije.

Od kad je u vlasništvu FSG-a Liverpool je nakon 30 godina postao prvak Engleske, a 2019. godine je osvojio Ligu prvaka.

Osim Redsa, FSG u svom vlasništvu drži i Boston Red Soxe i Pittsburgh Penguinse.