kakav peh za 'tricolore'

Šok i nevjerica u Francuskoj; Kylian Mbappe ozlijedio se na samom kraju utakmice i upitno je hoće li se oporaviti za SP

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 07.11.2022 07:46
  • Objavljeno 07.11.2022 u 07:46
Bionic
Reading

Nevjerojatna je nesreća zadesila reprezentaciju Francuske uoči SP-a u Katru. Aktualni svjetski prvaci već od ranije znaju da Mundijal zbog ozljeda propuštaju Paul Pogba i N'Golo Kante, potom se prošlog tjedna ozlijedio Karim Benzema, a jučer i Kylian Mbappe

PSG je u 14. kolu francuskog prvenstva teže od očekivanog slavio 2:1 na gostovanju kod Lorienta, no francuska je nogometna javnost s pravom zabrinuta jer se na samom kraju te utakmice ozlijedio Kylian Mbappe!

Podsjetimo, Francuzi su aktualni svjetski prvaci te će u Katru braniti titulu iz Rusije 2018. godine. No, izbornik Didier Deschamps već je ostao bez dva važna igrača koji su 'tricolorima' prije četiri godine osigurali titulu. Od ranije se zna da Mundijal zbog ozljeda propuštaju Paul Pogba i N'Golo Kante, a još je nekoliko važnih igrača upitno.

Prije svih je to Karim Benzema koji se još oporavlja od ozljede mišića lijevog bedra te zbog toga ne igra za madridski Real, a da nesreća ne dolazi sama potvrdilo se u nedjelju kad se na utakmici PSG-a i Lorienta ozlijedio Kylian Mbappe!

  • +26
PSG - Marseille, 16.10.2022. Izvor: EPA / Autor: Julien de Rosa

Da stvar bude još i gora, prva zvijezda 'tricolora' ozlijedila se u samoj završnici utakmice! U 85. minuti je Mbappe s bolnom grimasom na licu napustio teren te direktno otišao u svlačionicu.

Francuski mediji navode kako se trenutno se ne zna težina ozljede. Mbappea tijekom ponedjeljka čekaju specijalistički pregledi, ali navodno se radi o problemu s preponama kojeg sjajni napadač već neko vrijeme pokušava sanirati.

Izbornik Deschamps bi u srijedu 9. studenog trebao objaviti konačni popis igrača za Katar, no sigurno je da ne spava mirno. Bez Mbappea i Benzeme Francuzi automatski ispadaju iz kruga favorita ovog Mundijala...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal