FIFA_SP_2018.svg

SampaoliJEVI REZOVI

Procurio sastav za veliki okršaj Argentine protiv Hrvatske; je li izbornik pretjerao?

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 18.06.2018 13:54
  • Objavljeno 18.06.2018 u 13:38
Bionic
Reading

Do utakmice između Argentine i Hrvatske (21. lipnja, 20:00), koja je najavljena kao derbi skupine, ostalo je još nekoliko dana. No, usprkos tome procurio je sastav prvih 11 Argentinaca u kojem ima nekoliko velikih promjena, ali i nekih nelogičnosti

I dok se u hrvatskom taboru cijelog dana govori o nezadovoljnom Nikoli Kaliniću, koji je izbačen iz sastava i napustio je kamp, u taboru Argentinaca nakon što su odigrali iznenađujućih 1:1 s Islandom stanje je alarmantno.

Kao što je i najavljivalo dogodit će se velike promjene u sastavu jer je odmah nakon utakmice postalo jasno kako je izbornik Jorge Sampaoli ljutit na pojedine igrače.

Tako je odmah nakon kiksa protiv Islanda procurilo kako će za utakmicu protiv Hrvatske iz prvih 11 ispasti Eduardo Salvio, Lucas Biglia i Angel Di Maria, a njihova mjesta uskaču Gabriel Mercado, Giovani Lo Celso i Cristian Pavon.

Zaista prava šok terapija iako su argentinski mediji i analitičari mišljenja kako su u prvih 11 morali biti Gonzalo Higuain i Paulo Dybala koji i dalje ostaju na klupi. Zapravo podatak kako Higuain i Dybala opet nisu dobili mjesto među prvi 11 mnoge je iznenadila. Mnogi se stoga pitao je li izbornik pretjerao sa svojom tvrdoglavošću?

Tako bi protiv Hrvatske, pišu dobro upućeni argentinski mediji, trebao istrčati sastav Argentine: Caballero - Mercado, Otamendi, Rojo, Tagliafico - Mascherano, Lo Celso, Meza - Messi, Aguero, Pavon.

  • +3
SP u nogometu, skupina D: Argentina - Island Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naravno, zadnju riječ osim izbornika Sampaolija ima i Lionel Messi kojeg se sve pita i koji je pod ogromnim pritiskom. Naravno, iako ostavlja dojam kako je miran i motiviran prave je pitanje u kakvom je stanju Messi nakon promašenog jedanaesterca protiv Islanda i olako izgubljena dva boda. Stoga je jasno kako je za Argentince utakmica protiv Hrvatske – biti ili ne biti.

Kada je hrvatski izbornik Dalić u pitanju zasad nije poznat sastav, ali su najavljene neke manje promjene:

'Protiv Argentine ćemo sigurno imati neka drugačija rješenja, ali nećemo se braniti i tražiti bod, jer mislim da to nema svrhe. Nama je jako bitno da ovisimo sami o sebi, a ne o drugim rezultatima. Sigurno da Argentina nije očekivala neodlučeno protiv Islanda i to ih je malo poremetilo. Oni će morati biti odlučniji protiv nas i imat će jedan pritisak', kazao je između ostalog Dalić.

Navijači su jako bijesni i razočarani, čemu svjedoči i video u prilogu, a što će tek biti ako Hrvatska upiše tri boda?

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal