POVRATAK ŠAMPIONSKOG POJASA

Procurile sudačke kartice; evo kakvo je točno bilo stanje prije Miočićevog nokauta

18.08.2019 u 17:11

Bionic
Reading

U trenutku kada je Stipe Miočić u četvrtoj rundi nokautirao Daniela Cormiera noćas na UFC-u 241, tada još uvijek aktualni prvak je bio u bodovnoj prednosti. To je jasno nakon što su nakon 'isplivale' bodovne kartice sudaca pored Octagona

Prema sudačkim karticama Cormier je vrlo uvjerljivo dobio prvu rundu s 10:9 s obzirom da su sva tri suca jednako bodovala u njegovu korist. I druga je bodovana na potpuno jednak način - sva tri bodovna suca pored kaveza su Cormieru dali 10, a Stipi 9.

U trećoj rundi dolazi do preokreta i dva suca daju prednost Miočiću, a jedan Cormieru. Tako da je u tom trenutku dvoboj završio, Cormier bi slavio sa 29:28. No, to se nasreću nije dogodilo i Stipe je spektakularnom četvrtom rundom za MMA povijest vratio pojas UFC prvaka teške kategorije u svoje vlasništvo, piše Fight Site.

  • +17
UFC, Stipe Miočić vs. Daniel Cormier Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Serijom aperkata lijevom rukom u tijelo je potpuno promijenio ritam borbe. Jednom kada Cormier više nije mogao primati u jetru, Miočić je vrlo mudro bacio svoje najjače oružje, desni direkt, koji je presudio dvoboj. Egzegukcija je bila nemilosrdna i Hearb Dean je bio primoran prekinuti meč.