NESREĆA ZASTRAŠUJUĆA

Procurila snimka! Bianchi žrtva greške vodstva utrke?

07.10.2014 u 12:46

Bionic
Reading

Jules Bianchi se zabio ispod traktora-dizalice tijekom Velike nagrade Japana u trenucima dok je sudac na stazi mahao zelenom zastavom, otkrila je snimka koja kruži Internetom...

Francuski 25-godišnji vozač nalazi se na odjelu intenzivne njege u bolnici Mie u blizini Suzuke, nakon strašne nesreće u završnici Velike nagrade Japana. Zabio se ispod traktora-dizalice koji je uklanjao bolid Adriana Sutila. Upravo je Nijemac vidio incident iz blizine i nije htio ući u detalje, ali je ustvrdio kako će pamtiti taj prizor do kraja života.

Dan nakon nesreće pojavila se snimka samog incidenta, koju je FOM skrivao od gledatelja. Ta snimka također pokazuje da odgovornost za sudar imaju i organizatori, s obzirom da je sudac mahao zelenom zastavom, koja znači da vozači mogu punim gasom prolaziti kroz taj dio staze. FIA se pak branila u nedjelju da su na snazi bile dvostruke žute zastave ili drugim riječima naređenje vozačima da maksimalno uspore zbog velike opasnosti. Ili je govorila neistinu ili je sudac krivo razumio naredbe i sve sam zakuhao.

Snimka otkriva da je Bianchi osim greške sudaca žrtva i nevjerojatnog peha, s obzirom da je baš završio pod traktorom na način najopasniji za zdravlje vozača. Nije pomoglo ni što je doletio brzinom od 217km/h. U svakom slučaju, zastrašujući prizor koji će pokrenuti brojne nove debate oko ovog incidenta.