POLUFINALE EUROLIGE

Pro Recco uvjerljivo bolji od Juga

22.05.2009 u 19:31

Bionic
Reading

Talijanski Pro Recco prvi je finalist vaterpolskog Final foura koji se održava u Rijeci. Dubrovački Jug nije pronašao načina da nadvisi izvrsnog suparnika i san o hrvatskom finalu u domaćem bazenu završen je već nakon prvog polufinala. Konačni rezultat bio je 6:9 (1:2, 1:2, 0:2, 4:3)

U Rijeci je utakmicom između Pro Recca i Juga otvoren Final four vaterpolske Eurolige, no nakon tog susreta Hrvati nisu imali razloga za veselje. Talijani su odigrali briljantnu utakmicu, pogađali su izvana gotovo kad god su pucali, dok su Dubrovčani, s druge strane, odigrali nervozno, pucali iz nepripremljenih situacija u napadu i slabo u obrani, pa je plasman Pro Recca u finale bio posve zaslužen.

JUG CO - PRO RECO 6:9(1:2, 1:2, 0:2, 4:3)

RIJEKA. Plivalište Kantrida, gledatelja 1.800; Suci: Erhan Tulga (Turska), Sanchez Sergio Borrell (Španjolska)

Jug CO: Vićan, Vranješ, Bošković 1, Azevedo 1, Seman, Smodlaka, S. Sukno 1 (1), Bušlje, I. Sukno, Dobud 2, Drobac, Obradović 1, Nižić; Trener: Elvis Fatović
Pro Recco: Tempesti, Figari, Madaras 2 (1), Mangiante 1, Kasas 1, Felugo 1, Jokić, Angelini, Benedek, Calcaterra 3, Udovičić 1, Marcz, Bencivenga; Trener: Pino Porzio

Igrač više: Jug CO 8 (2), Pro Reco 6 (2)
Peterci: Jug CO 1 (1), Pro Reco 1 (1)

Premda je bio u rezultatskom minusu, Jug je bio 'u igri' do poluvremena. Prve dvije četvrtine Talijani su dobili s po 2:1, no u trećoj četvrtini Pro Recco je nastavio s izvrsnom igrom u obrani, ali i još boljom u napadu. S dva uzastopna pogotka iz daljine, nakon vodstva 4:2, začas su povisili na četiri razlike. Već tada je bilo jasno da Jug neće dosegnuti cilj i ući u završnu borbu za naslov prvaka Europe.

Nažalost, san o hrvatskom finalu u Rijeci završen je već u prvom polufinalu. Jesu li Dubrovčani odigrali tako slabo zbog iscrpljenosti zbog dvije nedavne utakmice protiv Mladosti u finalu domaćeg prvenstva ili je razlog tome isključivo kvaliteta suparnika, na to pitanje odgovor ćemo dobiti narednih dana, kada vaterpolski stručnjaci sjednu i analiziraju utakmicu.

Usput, Pro Recco je aktualni prvak Starog kontinenta, a s pet europskih naslova treći je europski klub po uspješnosti, iza rekordera Mladosti koja je bila sedam puta najbolja, na te Partizana sa šest. Jug je tri puta bio prvak Europe.