Drama u Innsbrucku

Priznanje koje nikome iz svijeta tenisa nije drago čuti. Mnogi se pitaju ima li sve ovo smisla?

01.12.2021 u 11:24

Bionic
Reading

Nakon Hrvatske u polufinale Davis Cupa plasirala se i njemačka teniska reprezentacija koja je svladala Veliku Britaniju s 2:1

Kao i u ogledu Hrvatske i Italije, kada je odluka padala u meču parova, isti scenarij se dogodio u susretu Njemačke i Velike Britanije, ali s daleko napetijom završnicom. Krawietz i Puetz su svladali Salisburyja i Skupskog 7:6(10), 7:6(5), s tim da su Britanci u tom meču propuštali sve i svašta.

U prvom setu nisu iskoristili ni jednu od pet set-lopti, dok su u drugom tie-breaku prosuli vodstvo 5-0 na način da su izgubili sedam poena u nizu.

U Innsbrucku, gdje se igrao meč, dvorana je bila prazna zbog aktualne epidemiološke situacije, no njemački igrač parova Kevin Krawietz je bio oduševljen.

'Atmosfera u momčadi je sjajna. Cijela momčad je genijalna i presretni smo što idemo u Madrid u polufinale. Nismo uživali što smo morali igrati bez gledatelja, ali u dijelu gdje je sjedio ostatak naše momčadi bilo je tako glasno i ludo. Davali su nam puno snage i bilo je lijepo igrati', rekao je Krawietz.

U polufinalu će Njemačka (koja igra bez svog najboljeg igrača Alexandera Zvereva) igrati protiv pobjednika dvoboja Rusije i Švedske, dok Hrvatska čeka boljeg iz susreta Srbije i Kazahstana, a taj se meč igra tijekom srijede.