FINALE PH

Primorje uzvratilo Jugu i ostalo u igri za titulu

15.05.2013 u 20:25

Bionic
Reading

Vaterpolisti Primorja pobijedili su na domaćem terenu Jug rezultatom 6:5 i tako smanjili zaostatak u finalnoj seriji na 2:1

Nakon trijumfa u Kupu Hrvatske i Jadranskoj ligi, Primorje traži i posljednji trofej koji mu fali, onaj prvaka Hrvatske. No, u prve dvije utakmice finalne serije Jug je pobijedio i tako došao na korak do obrane naslova.

I treću utakmicu Jug je otvorio fantastičnom igrom, posebno u obrani, pa je u prvom poluvremenu primio samo jedan pogodak, dok je s druge strane Miho Bošković zabio tri puta, za prednost dva pogotka gostiju na odmoru.

Ipak, u drugom poluvremenu riječko Primorje se probudilo, proradili su Mađari Denes i Daniel Varga i došlo je do preokreta. Golovima Garcije i Denesa Varge izjednačili su domaćini u trećoj četvrtini, da bi zatim u posljednjoj četvrtini zahvaljujući braći Varga otišli na dva pogotka prednosti, koju je Jug tek uspio smanjiti, no u zadnjem napadu nije uspio i izjednačiti.

Najbolji strijelac utakmice bio je Bošković s četiri postignuta gola, dok je kod domaćih triput zabio Denes Varga, a dvaput Daniel.

Tako je Primorje stiglo do prve pobjede u finalnoj seriji, koja u nedjelju seli u Dubrovnik, gdje će Jug ponovo tražiti ključnu pobjedu potrebnu za 11. titulu prvaka Hrvatske u povijesti kluba.

Vaterpolsko PH, finale:

Primorje - Jug 6:5 (1:1, 0:2, 2:0, 3:2)

Jug vodi 2-1 u seriji