TITULA RIJEČANIMA

Primorje svladalo Jug u finalu Jadranske lige

13.04.2014 u 20:16

Bionic
Reading

Vaterpolisti riječkog Primorja EB obranili su naslov prvaka Triglav Jadranske vaterpolske lige nakon što su danas u finalnom susretu pobijedili dubrovački Jug CO sa 8-7 (4-0, 0-2, 3-2, 1-3).

Primorje je već u prvoj četvrtini pokazalo da je favorit, te je steklo prednost 4-0. Tek u 11. minuti Jug je prvi puta zatresao mrežu preko Boškovića. Iako su uoči posljednje četvrtine imali tri gola zaostatka, igrači Juga uspjeli su završnicu učiniti zanimljivom. Naime, 45 sekundi prije kraja Marković je smanjio zaostatak na 7-8, ali Jugaši nisu dočekali još jedan napad, jer je Primorje uspjelo sačuvati loptu u svom posjedu nakon udarca Šetke.

Vaterpolisti riječkog Primorja EB zasluženo su osvojili naslov najbolje momčadi u ovogodišnjem, šestom izdanju Triglav Jadranske vaterpolske lige čiji su regularni dio natjecanja završili sa maksimalna 66 boda iz 22 utakmice. Svoju dominaciju igrači trenera Ivana Asića potvrdili su i na zvaršnom turniru. Jučer su se sa lakoćom obračunali sa četvoroplasiranom momčadi Jadranom iz Herceg Novog (8-3), a danas su u finalu bil bolji od Juga CO, koji je 2009. godine bio prvi pobjednik Jadranske lige.

Utakmica za treće mjesto nije se ni igrala, a ono je pripalo vaterpolistima zagrebačke Mladosti koji su u regularnom dijelu prvenstva ostvarili bolji plasman od Jadrana iz Herceg Novog.