BRUTALNI NAPAD GLAVOM

Primitivizam kod Zadra: Igrač nokautirao suca

29.04.2013 u 13:23

Bionic
Reading

Incidenti na nogometnim igralištima tema su dana u Zadru. Nema vikenda a da se ne dogodi poneki sukob na relaciji sudac - nogometaši

Igrač NK Debeljak Mate Smolić tijekom utakmice županijske nogometne lige između Galovca i Debeljaka nokautirao je udarcem glavom o glavu suca susreta Ivana Paleku. Smolić je bio nezadovoljan odlukom Paleke vezanom uz jedan prekršaj te je započela svađa koja je završila na primitivan i okrutan način.

'Pred kraj susreta 28-godišnji igrač gostujuće momčadi glavom je udario 28-godišnjeg suca i nokautirao ga. Utakmica je prekinuta, a događaj je u obradi', kazali su u zadarskoj policiji.

Smolić je počinio prekršaj iz Zakona za suzbijanje nereda na sportskim natjecanjima, no ovisno o ozljedama suca, mogao bi se suočiti i s težim sankcijama. Na koji način će ga kazniti klub i Savez, ostaje za vidjeti.


No to nije sve. Podsjetimo, u istoj ligi se krajem ožujka dogodio incident na nogometnoj utakmici Posedarje - Podgradina. Tijekom utakmice s tribina je na 28-godišnjeg suca bačen kamen koji ga je pogodio u glavu. Srećom, zadobio je tek lakše ozljede.

U subotu je, pak, kapetan NK Zadra Jakov Surać verbalno napao suca susreta Zadar - Inter Ivana Bebeka smatrajući da je ovaj trebao u završnici utakmice zbog igranja rukom Interovog igrača dosuditi jedanaesterac za njegovu momčad. U tunelu su pale teške riječi, zbog kojih je Surać morao na razgovor u policiju.