MUKOM DO USPJEHA

Prije uspjeha Zidan prao suđe u restoranu

10.03.2010 u 14:41

Bionic
Reading

Egipćanin Mohamed Zidan započeo je nogometnu karijeru sa 17 godina. Prije nego je zaigrao nogomet, Zidan je u Danskoj prao suđe u restoranu

Nogometaš Egipta i Borussije iz Dortmunda Mohamed Zidan u nogomet je krenuo tek sa 17 godina. A prije nego je počeo natjeravati loptu, prao je suđe u jednom restoranu u Danskoj.

'Dok sam bio dječak, sanjao sam da ću jednog dana postati nogometaš u Europi. Iz Egipta u Dansku stigao sam sa 17 godina i prva dva mjeseca prao sam suđe u jednom restoranu. Nakon toga počeo sam igrati nogomet. Uspio sam čak stići do naslova igrača sezone u Midtjyllandu', rekao je Zidan.

Egipćanin je započeo nogometnu karijeru u Danskoj u klubu turskih iseljenika, a od 1999. godine igra za Akademisk Boldklub. Istina, prije toga je godinu dana igrao u Egiptu, za Al Masry. Potom je igrao za Werder, Mainz i HSV, a od 2008. godine nosi dres kluba iz Dortmunda. Za svoj klub u prošlom je kolu, protiv imenjaka iz Mönchengladbacha, zabio dva gola, a prošlog je tjedna zabio i za Egipat u dvoboju s Engleskom.