IZLAZ IZ BOKSA

Prije ili kasnije ovo se moralo dogoditi u Abu Dhabiju!

29.11.2015 u 12:07

Bionic
Reading

Atraktivna staza Yas Marina u Abu Dhabiju ugošćava ove nedjelje posljednju utrku sezone Formule 1, a Sean Gelael u sklopu GP2 serije upozorio je elitne vozače što će se dogoditi ako budu neoprezni na izlasku iz boksa...

U Abu Dhabiju imamo iznimno atraktivan, ali i netipično zahtjevan izlazak iz boksa. Na hladnim gumama vozači moraju biti oprezni da se ne zabiju u zid čime bi upropastili svoju utrku na neslavan način.

Nešto je to čega se pribojavaju stručnjaci otkad je ova staza uvedena u Formulu 1, mogućeg zakrčivanja izlaska iz boksa ako netko napravi pogrešku i tamo zapne. U GP2 seriji ovog vikenda, utrci uvertire u onu elitnog automobilističkog natjecanja, to se konačno i dogodilo.

Nesretni junak bio je indonezijski vozač Sean Gelael koji je uspio ne proći zavoj na izlasku iz boksa, već je samo produžio ravno. Neugodan trenutak za 19-godišnjaka, ali barem nije zakrčio stazu. Međutim, jednog dana vjerojatno ćemo i to doživjeti...


Inače, u Abu Dhabiju smo saznali imena mladih prvaka koji će sljedećih godina tražiti svoje mjesto u Formuli 1. U GP2 seriji već ranije je naslov osigurao Belgijanac Stoffel Vandoorne, dok je u GP3 seriji titulu ove nedjelje uzeo Francuz Esteban Ocon.