SPAJA I 'S ONOGA SVIJETA'

Prije godinu dana prestalo je kucati hrabro srce Ivana Turine

02.05.2014 u 13:09

  • +11

In Memoriam: Ivan Turina 1980-2013

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajač

Bionic
Reading

Potpuno neočekivano, podmuklo, bez upozorenja, prije točno godinu dana prestalo je kucati srce Ivana Turine. Uslijedile su scene koje su pokazale koliko je nasmijani Joja bio cijenjen i poštovan. A takvi nikada ne umiru...

Dinamovo dijete u svom je matičnom klubu uvijek bio nositelj dobre atmosfere i vratar na kojega se moglo osloniti. Kada je otišao u inozemstvo ništa se nije promijenilo. Stjecao je prijatelje kao da je to najjednostavnija stvar na svijetu... Najboljima među nama zapravo i jest.

Nakon devet godina provedenih u Dinamu igrao je još za grčki Xanthi, poljski Lech (gdje je napokon prezimio u Europi), i zadnje tri godine u AIK-u iz Stockholma. Kada je preminuo, nogometni svijet u Švedskoj je stao...


Minute pljeska s puno ponosa i dostojanstva odjekivale su na svim stadionima tih tjedana. Stajali su i veliki derbiji, plakali su i najveći rivali. Nitko nije želio prihvatiti da nasmijanog diva više nema. Malo zatim u Stockholm je došao i Dinamo, a navijači AIK-a bili su valjda prva grupa koja u gostima iz Zagreba nije vidjela metu nego prijatelje. Zajednička scena dvaju inače divljih tabora na središtu 'Friends Arene' podsjetila je na snagu velikana. Spajaju i kada ih je sudbina izdala.

U međuvremenu je Ivanova supruga Senka nakon blizanki Tije i Tare rodila i sina Brunu, njegov neutješni najbolji prijatelj Jerko Leko u Dinamu nosi 'Jojin' broj iz AIK-a 27, iz Švedske dolaze prijatelji i navijači odati mu počast, život neumitno prolazi, a nasmijani Ivan sve to sigurno gleda s nekog lijepog mjesta kakvo zaslužuju ljudski velikani.

Predivan video o Joji od navijača AIK-a