IZAZOV ZA KRAJ

Prihvaća! On bi trebao poslati Mayweathera u mirovinu

08.05.2015 u 08:40

Bionic
Reading

Floyd Mayweather nakon pobjede u razočaravajućem 'derbiju' s Pacquaiom smatra da je za njega najbolje odraditi još jednu borbu i povući se u mirovinu. Protivnik još nije službeno odabran, ali jedno ime se ističe

Britanski boksač Amir Khan mogao bi dobiti čast postati posljednjim protivnikom u besprijekornoj karijeri Floyda Mayweathera. Amerikanac je najavio kako će svoju posljednju borbu održati u rujnu, a najspominjeniji mogući protivnik Amir Khan o tom izazovu kaže.

'Srećom, ramazan je ove godine ranije pa se stignem pripremiti za borbu. Taj ogled je svakako moguć, ali sad sam fokusiran isključivo na svoj idući izazov - borbu s Chrisom Algierijem 29. svibnja. Prije sam činio tu grešku, preskakao sam izazove u mentalnoj pripremi, ali sad znam da se to ne smije raditi,' kaže za BBC 29-godišnji borac koji je u Ateni 2004. bio uzeo srebrnu olimpijsku medalju.


'Ako budem svladao Algierija krećem u ostvarenj svojih snova, a to su borbe protiv najboljih boksača svijeta. Ogled s Mayweatherom bio bi prvorazredni izazov i bit ću spreman ako dobijem priliku,' završava Amir koji u profesionalnoj karijeri ima 30 pobjeda (19 knockoutom) i tri poraza, te je držao pojaseve u WBA i IBF organizacijama.

Među ostalima upravo Khana kao posljednjeg protivnika u karijeri vidi i Floydov otac Mayweather senior koji cijeni Amirove boksačke sposobnosti, no ne dvoji da bi njegov sin i nakon tog ogleda ostao neporažen i - otišao u legendu boksa.

Kompilacija najbolji Khanovih poteza