NESTVARAN REZULTAT u 30 minuta

Prestrašno, zar je ovo bila utakmica rukometnog SP-a? Prvo poluvrijeme bilo je tužno za gledati...

10.01.2019 u 21:43

Bionic
Reading

Poslije Njemačke i drugi domaćin 26. rukometnog svjetskog prvenstva bio je uvjerljiv. Danska je u Kopenhagenu svladala Čile 39:16 (22:4)

Ova utakmica još je jedan dokaz da je Europsko prvenstvo neusporedivo jače od svjetske rukometne završnice. Na kontinentalnoj smotri nema slabih reprezentacija, ovakvih kao što je Čile.

Zapravo, dosta nacionalnih sastava iz Europe, koji nisu izborili SP, razina su više od južnoameričkog predstavnika. Veliki dio ostatka svijeta u rukometu zaostaje za Europom pa onda na SP-u imamo prilike gledati ovakve nezanimljive i smiješne utakmice.

Nitko ništa ne zamjera Čileancima, oni su svoj plasman na svjetski turnir izborili zasluženo, ali njihova kvaliteta nedostojna je ovog natjecanja.

  • +3
EP u rukometu, borba za treće mjesto: Francuska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Što uopće pisati o utakmici u kojoj je nakon 30 minuta bilo 22:4 za domaćina (a zamislite Čileanci poveli 1:0). Dancima to nije mogao biti ni ozbiljan trening, tek lagano zagrijavanje za ono što slijedi. U nastavku je to bilo ravnopravnije, drugih 30 minuta završilo je 17:12, ali samo zato što su se Danci u potpunosti opustili, pa je konačan rezultat glasio 39:16.

Zaista to ružno izgleda, jer ponavljamo, ipak je riječ o utakmici svjetskog prvenstva na kojem i ovoga puta imamo reprezentacije koje kao da su 'zalutale'.

Kod Danaca Casper Mortensen je zabio osam, a Mikkel Hansen sedam pogodaka, a u redovima Čilea prvi strijelac bio je Rodrigo Salinas sa četiri gola.

  • +3
SP u rukometu 2019., Njemačka - Koreja Izvor: Pixsell / Autor: Michael Kappeler/DPA/PIXSELL