upalio se alarm

Prestrašili hrvatske novinare uoči presice Dalića: Evakuacija! Hitno napustite stadion!

Bionic
Reading

Organizacija Svjetskog prvenstva u Rusiji dobila je visoku ocjenu. Sve funkcionira, pregledi su detaljni, možda jedino prečesti, a volonteri i službenici sve svoje obveze shvaćaju maksimalno ozbiljno i nema nikakvog popuštanja. Jedan incident ipak se ovog utorka u Moskvi dogodio...

I u takvoj organizaciji, koja na momente izgleda savršena znaju se dogoditi propusti. Osobno sam doživio 'nestanak' torbe, u press centru, pred brojnim ali ugašenim nadzornim kamerama.

Potom i shvatio kako je opasno biti na suprotnoj strani policije, jer toliko su me puta ispitivali kao da sam ja nekome odnio torbu, a netko meni.

No, i to se završilo na najbolji način, nakon četiri sata potrage za torbom.

Međutim, ovog smo utorka, svi koji su nakon engleske press-konferencije čekali i 'presicu' Hrvata doživjeli veliku neugodnost.

Najednom su se počele paliti i gasiti alarmne lampice, preko razglasa se javila ruska spikerica i tražila da se pod hitno napuste prostorije stadiona.

U tih par minuta ljudima svašta proleti kroz glavu, ali kako je moguće da uz takvo osiguranje uopće dođemo u ovakvu situaciju?

Nitko nije ništa govorio, osim što su još desetak puta ponovili da stadion napustimo - pod hitno.

I što napraviti? Uzeli smo stvari, krenuli prema izlazu čekali što će se dogoditi.

Na svu sreću, pri izlasku iz prostorije, volonterke su se vratile s osmijehom i rekli da se možemo vratiti na radna mjesta.

E sad, je li bila riječ o lažnoj uzbuni ili su opasnost otklonili u tih par minuta, ostat će tajna. U svakom slučaju, bilo je to dosad pet najneugodnijih minuta na Svjetskom prvenstvu...