NAJEFIKASNIJE KOLO IKAD

Preokret Manchester Cityja, a imamo i novi rekord Premiershipa

05.02.2024 u 23:06

Bionic
Reading

Aktualni engleski nogometni prvak Manchester City u posljednjem susretu 23. kola Premier lige slavio je na gostovanju kod Brentforda sa 3-1 uz hat-trick Phila Fodena

Domaćin je poveo u 21. minuti golom Neala Maupayja kojem je asistirao njegov vratar Mark Flekken.

Nizozemski vratar je ispucao dugačku loptu, obrana Cityja loše je reagirala što je iskoristio Maupay jurnuvši sam prema Edersonu i mirno poentirao za 1-0. Međutim, "Građani" su u nastavku susreta okrenuli rezultat, a sva tri gola je zabio Foden.

U posljednjim trenucima prvog dijela je izjednačio, a već u 53. minuti i zabio za 2-0. Foden je u 70. minuti zabio i svoj treći gol za konačnih 3-1.

Pobjeda Cityja je mogla biti i uvjerljivija, no Flekken je sakupio čak 12 obrana. Statistika je vrlo jednostrana u Cityjevu korist. Posjed lopte 29-71%, šutevi 9-25, u okvir 3-15, korneri 7-13.

Sa četiri gola na Gtech Community stadionu u ovom kolu je postignuto ukupno 45 golova, što je novi rekord lige. Dosadašnji je iznosio 44 gola iz rujna 2020.

  • +2
Brentford - Manchester City Izvor: Profimedia / Autor: Nigel Keene / imago sportfotodienst / Profimedia

Za goste je cijeli susret odigrao Joško Gvardiol, dok je Mateo Kovačić ušao u igru u 86. minuti umjesto Erlinga Haalanda.

City se ovom pobjedom vratio na drugo mjesto sa 49 bodova, koliko ima i trećeplasirani Arsenal, no "Topnici" imaju slabiju razliku pogodaka. Na vrhu je Liverpool s dva boda više. No, dodajmo i kako Manchester City ima i susret manje, a pobjedom u zaostalom dvoboju preuzeo bi vrh ljestvice.

Brenetford drži 15. mjesto sa 22 boda, tri više od zone ispadanja.

Standings provided by Sofascore