SLUŽBENO JE

NK Osijek ima novog napadača, a njegov motiv je povratak u reprezentaciju

05.02.2024 u 19:19

Bionic
Reading

Visoki i snažni napadač češkog Banika iz Ostrave, 24-godišnji Slovak Ladislav Almasi novo je pojačanje NK Osijek

Stigao je na posudbu do kraja sezone, dakako s opcijom otkupa njegova ugovora, u tom slučaju uz potpis na dvije godine. Almasi je rado pristao na dolazak u Osijek, vjerujući kako će u novoj sredini vratiti golgetersku formu koja ga je dovela i do A reprezentacije Slovačke za koju je nastupio devet puta.

'Prvi dojmovi su jako dobri! Stadion mi djeluje impresivno sa svim ovim pomoćnim terenima i sadržajima, svi mi kažu da je najljepši u Hrvatskoj i zaista sam ugodno iznenađen. Sve je fantastično, što drugo mogu sada reći nego da čekam zabijati golove i biti dio ove obitelji,' poručio je Ladislav za nk-osijek.hr.

U jesenskom dijelu sezone ovaj je 196 centimetara visoki centarfor uglavnom u Baniku ulazio s klupe za pričuve. Na to je utjecala i promjena trenera koji je imao nešto drukčiju viziju igre. Stoga je Ladislav htio otići u klub, odnosno u momčad u kojoj bi u perspektivi mogao izboriti bolji status.

'Prve dvije godine sve je bilo super, igrao sam odlično, zabijao golove i pridonosio ekipi, međutim, u ovoj prethodnoj polusezoni u Baniku su se odlučili za određene promjene. Sukladno tomu i ja sam htio nešto promijeniti. Eto, zato sam i došao ovdje.'

Posebno je učinkovit Almasi bio u sezoni 2021/22 kada je u češkom prvenstvu postigao respektabilnih 16 golova, a još je tri dodao i u nacionalnom kupu…

'Da, lijepe su to bile brojke. Ta je godina za mene bila odlična u svakom pogledu, ali me je nažalost potom zaustavila ozljeda. Zabio sam nakon toga još nekoliko pogodaka, no trener je tražio promjene i morao sam to prihvatiti kao realnost.'

Učinak u klubu iz kojeg dolazi na posudbu je 25 golova u 75 utakmica. Bio bi sigurno i bolji da nije bilo ozljede gležnja.

Zadovoljstvo je iskazao i sportski direktor Jose Boto. Procijenio je kako će se Almasi jako dobro uklopiti u redove Bijelo-plavih.

'Doveli smo napadača koji je totalno drukčiji od Miereza. Pričao sam sa Zoranom i rekao je da nam takav profil igrača nedostaje, a dogovor je bio da ne potrošimo puno novaca. Bilo bi super imati ga dvije godine kod nas jer nam treba još jedan napadač. I to ne na način da ga dovodimo kao alternaciju za Miereza jer njih dvojica nisu istoga stila i načina igre. Stoga mislim da će nam Ladislav biti itekako koristan u momčadi. Ovdje je na posudbi do kraja sezone, s mogućnosti otkupa i vjerujem u takav rasplet situacije. Ramon i on mogu upotpuniti jedan drugoga, a to do sada nismo imali', rekao je Boto.