RATNIK U RINGU

Preminuo jedan od najboljih boksačkih prvaka; prozvao se 'Čudesni', a karijeru mu je obilježila jedna runda koja je postala poznata kao 'Rat'

Bionic
Reading

Boksač Marvelous (Čudesni) Marvin Hagler, koi je dominirao srednjom kategorijom tijekom 80-ih i svjetski prvak 1980., preminuo je u 66. godiji, obavila je njegova supruga Kay Hagler

Hagler, koji je zakonski promijenio svoje ime u Marvelous (Čudesni) 1982., imao je rekordan broj pobjeda 62 te uz to tri poraza i dvije neriješene borbe u srednjoj kategoriji sve dok njegovu vladavinu srednjom kategorijom nije prekinuo poraz od Sugar Ray Leonarda 1987.

'Žao mi je što moram objaviti tužnu vijest. Danas je nažalost iznenada u svom domu preminuo moj voljeni suprug Marvelous Marvin. Naša obitelj vas moli da poštujete našu privatnost u ovim teškim trenucima', objavila je Kay Hagler stranicama fan kluba Marvelous Marvina Haglera na Facebooku.

Smatran jednim od najvećih boksačkih šampiona, Hagler je od 62 pobjeda u 67 profesionalnih borbi, 52 svoje pobjede ostvario nokautom.

Član i Svjetske i Međunarodne boksačke kuće slavnih, Hagler je dva puta proglašavan Boksačem godine u izboru časopisa 'The Ring'.

Haglerovu 14-godišnju karijeru nije obilježila jedna borba, nego jedna runda i to prva u njegoovj borbi protiv Thomasa 'The Hitman' Hearnsa iz 1985. koja je postala poznata kao 'Rat', a možete je vidjeti OVDJE.

U pune tri minute brutalnog nasilja dvojica boksača su izmjenjivala serije snažnih udaraca jedan prema drugome. Hagler je pobijedio nakon tri runde, no borba je trenutačno nazvana boksačkim klasikom i jednom od najboljih ikad.