bivši igrač Zagreba i Hajduka

Preminuo Branko Rezar; od svojeg se prijatelja biranim riječima oprostio Ćiro Blažević koji će ga posebno pamtiti po jednoj velikoj osobini

18.10.2020 u 21:32

Bionic
Reading

U dobi od 88. godina preminuo je bivši igrač Zagreba, Hajduka i Lokomotive Branko Rezar

Svijet sporta pogodila je još jedna tužna vijest. U dobi od 88. godina preminuo je bivši igrač Zagreba i Hajduka Branko Rezar. Rezar je branio boje NK Zagreba, Hajduka i Lokomotive u 60-im godinama prošlog stoljeća, a nakon toga je karijeru nastavio u Njemačkoj i Švicarskoj gdje je i živio do svoje smrti.

U Švicarskoj je poseban trag ostavio u Xamaxu čije je juniore vodio kao trener nakon završetka igračke karijere. Od svojeg se prijatelja oprostio i Miroslav Ćiro Blažević. Trener svih trenera za Rezara ima samo riječi hvale.

'Branko Rezar je, za ono vrijeme kad je igrao, bio avangarda. Igrao je, mi smo to u to vrijeme zvali half, znači na poziciji srednjeg igrača, a imao je kapacitet pluća takav da ne znam da je itko osim njega i Devčića imao toliko kilometara u nogama nakon svake utakmice', prisjeća se Ćiro prijatelja o čijim izvedbama i nema puno statističkih zapisa jer se u ono doba i nije revno vodila statistika:

'S njim sam bio i intiman prijatelj jer smo, eto, imali nesreću da se zajedno nađemo u emigraciji u Švicarskoj gdje je također ostavio veliki trag u tamošnjem nogometu. Jako sam ponosan na njega i danas sam izuzetno žalostan što nam Branka više nema', rekao nam je Ćiro s tugom u glasu.

Iako su se poznavali iz Hrvatske, Ćiro se s Brankom povezao dublje u Švicarskoj.

'Znali smo se i iz Hrvatske. On je bio značajan igrač u Jugoslavenskoj ligi. Intenzivno smo se počeli družiti kada sam bio trener u Švicarskoj. Bio sam trener grada Neuchatela u kojem je on živio. Sretali smo se stalno i postali smo pravi prijatelji. On je rođen da bude drugar', govori Ćiro pa dodaje kako će prijatelja najprije pamtiti po smislu za humor i vedrom pogledu na svijet:

'Nismo se puno šalili jer ti život u Švicarskoj ne da puno prostora za šalu, nego samo da radiš. No, Branko je bio uvijek duhovit i znao je od te naše emigrantske tragedije i napraviti neki vic', zaključio je Ćiro.