DOMINACIJA U PEKINGU

Prekratko finale; Đoković totalno razbio Nadala

12.10.2015 u 08:33

Bionic
Reading

Novak Đoković pobjednik je turnira u Pekingu nakon što je u finalu za nešto više od 90 minuta razbio Rafaela Nadala 6-2, 6-2

Srpski tenisač nastavio je svoju dominaciju svjetskim tenisom te je osvojio svoju 56. titulu u karijeri, osmu ove sezone. China Open je ostao turnir na kojem nikada nije poražen, ovo mu je šesti naslov u Pekingu i 29. pobjeda zaredom.

Nadal nije imao nikakve šanse, od samog početka bila je to jednosmjerna ulica pa je na kraju španjolski predstavnik uzeo samo četiri gema. Malo opravdanje mogu mu biti problemi sa stopalom koji su se javili u drugom setu, ali i prije toga se vidjelo kako će Đoković doći do sedmog trijumfa nad Nadalom u njihovih posljednjih osam mečeva.

Inače, u ukupnom omjeru Španjolac još ima pobjedu više nad Srbinom (23-22).

'Sveukupno sam igrao sjajno i nastavio sam tako danas. Ovo je definitivno moj najuspješniji turnir u karijeri. Australian Open sam osvojio pet puta, ali Peking moje sretno mjesto', rekao je Đoković te se u trenucima najveće sreće sjetio Nadala.

'Nadam se da je Rafino stopalo u redu i da će moći igrati sljedeći tjedan u Šangaju. Uvijek je zadovoljstvo igrati protiv njega u završnicama.'

A što kaže Španjolac?

'Čestitam Novaku, ima jednu od najboljih sezona u povijesti tenisa. Ovo mi je bio pozitivan tjedan. U svakom meču sam osjetio poboljšanje i svaki je za mene bio dobar trening. Pobjede na ovom turniru donijele su mi puno pozitivne energije za sljedeću godinu', rekao je Nadal.