NEMIR U KATALONSKOM DIVU

Prekinut strašan niz Barce na Camp Nouu; treneru se trese stolica, a zamjeraju mu i ono što radi Hrvatu

06.11.2019 u 10:38

Bionic
Reading

Najveće iznenađenje utakmica 4. kola Lige prvaka igranih u utorak je remi bez golova na Camp Nouu između Barcelone i Slavije Prag

Glasine oko smjene trenera Barcelone Ernestea Valverdea su sve učestalije i glasnije. Nedavni poraz u prvenstvu od Levantea (3:1), a sada i kiks u domaćem dvoboju s praškom Slavijom samo su nova neuvjerljiva izdanja igrača katalonskog diva kojih je ove sezone bilo dosta.

Nije ništa čudno što su navijači sa žestokim zvižducima ispratili svoje zvijezde u svlačionicu, ali najveća porcija nezadovoljstva s tribina odaslana je prema strategu Valverdeu kojem još otprije zamjeraju i 'šikaniranje' Ivana Rakitića, igrača koji je u prvih pet sezona ugradio veliki dio u uspjesima Barcelone, a od ove sezone je neshvatljivo pao u drugi plan.

'Normalno je da ljudi očekuju više. Uvijek tražite pobjedu, ali istina je da nismo bili pravi. Nismo mogli našu dominaciju pretvoriti u prilike. Zadnje dvije utakmice nismo odigrali dobro i znamo da je sada veliki prtisak na momčad i moramo se dići', rekao je Valverde.

  • +7
Barcelona - Slavija Prag, 4. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: ALEJANDRO GARCIA

I igrači su svjesni da ne blistaju. Stoper Gerard Pique bio je kratak i iskren: 'Kako igramo teško je znati možemo li osvojiti Ligu prvaka. Ovo su teška vremena.'

Inače, protiv Čeha pukao je jedan sjajni niz Barceloninih nogometaša. Naime, katalonski sastav je na Camp Nou zabio barem jedan gol u čak 45 utakmica zaredom, ali protiv Slavije nije bilo pogodaka. Junak remija bez golova na Camp Nou bio je češki vratar Ondrej Kolar koji je zaustavio svih šest udaraca u okvir vrata.