RAZLOG JE...

Prekinut sparing Klička i Hrgovića

25.06.2016 u 13:07

Bionic
Reading

Pitoreskni tirolski gradić Going, nedaleko od Kitzbühela, nekoliko je dana bio baza dvojice hrvatskih boksačkih olimpijaca Filipa Hrgovića i Hrvoja Sepa koji su u pratnji trenera Leonarda Pijetraja trenirali u kampu dugogodišnjeg svjetskog teškaškog prvaka Vladimira Klička.

Ukrajinski se profesionalac u srcu austrijskih Alpa pripremao za uzvratni meč protiv Britanca Tysona Furyja i procijenio je da će mu u nastojanjima da vrati svjetske naslove prema WBA i WBO verzijama dobro doći Hrgovićevo boksačko umijeće.

Najbolji hrvatski boksač spremno je prihvatio sparinge sa slavnim suparnikom, no meč koji se 9. srpnja trebao održati u Manchesteru zbog Furyjeve je ozljede gležnja odgođen za listopad. "Dečki, meč je odgođen, nema smisla nastaviti s pripremama. Idemo kući", rekao je Vladimir u petak popodne Hrgoviću i treneru Pijetraju koji su se upravo spremali za drugi sparing.

'Nažalost, Filip i Kličko sparirali su samo dvije runde. Da je vijest o odgodi meča došla samo kojih 60 minuta kasnije, odradili bismo još barem dvije-tri runde. Vraćamo se kući s dragocjenim iskustvom i pomalo razočarani što nismo ostali planiranih desetak dana. Prezadovoljan sam s Hrgovićevim boksom u austrijskom kampu. Iako nije sasvim spreman za sparinge, jer olimpijski boksački turnir počinje tek u drugom tjednu kolovoza, dobro se nosio s Vladimirom Kličkom. Ne bi bilo korektno da nakon dvije runde nudim neke duboke i detaljne analize', rekao je trener Leonard Pijetraj, pod čijim su vodstvom u posebnim terminima u Goingu trenirali poluteškaš Hrvoje Sep i treći izdanak BK Leonardo, hrvatski teškaški prvak Alen Babić.

'Žao mi je što napuštamo Tirol već nakon nekoliko dana, ali drago mi je što sam imao prigodu trenirati s Vladimirom Kličkom. Sad mi je jasno da nije slučajno ostvario veliku boksačku karijeru. Iznenadio me izvanrednom obranom, zaista ga je teško pogoditi. Mislim da sam se odlično nosio s Vladimirom, no moja forma zasad nije na vrhunskoj razini. Nema sumnje da ću do puta u Rio de Janeiro biti sasvim spreman', kaže najbolji hrvatski boksač i europski superteškaški prvak Filip Hrgović.

Sep i Hrgović sljedećih će desetak dana trenirati u Zagrebu, a potom od 5. do 10. srpnja planiraju nastupiti na međunarodnom turniru u rumunjskom gradu Iasiju. Bit će to njihovi posljednji mečevi prije polaska na Olimpijske igre 3. kolovoza.