LUDNICA NA TRIBINAMA

[FOTO] Spektakularni meč prekinut; najbolji boksač današnjice ujedinio pojaseve pred rekordnim brojem gledatelja

09.05.2021 u 08:13

Bionic
Reading

Saul Canelo Alvarez (56-1-2) u nedjelju je još jednom potvrdio status po mnogima najboljeg boksača današnjice

Više od 70 tisuća gledatelja natiskalo se na AT&T stadion u Arlingtonu. Meksičke zastave preplavile su tribine, a svi navijači Alvareza gledali su kako je njihov miljenik zaustavio Billyja Joea Saundersa (30-1) i tako ujedinio WBA, WBC i WBO titule u supersrednjoj kategoriji.

Najavljivao je Britanac iznenađenje, ali točnija je bila prognoza Canela Alvareza koji je najavljivao da ovo neće dočekati 10. rundu. To se, naime, i dogodilo jer borba je prekinuta u pauzi između osme i devete, piše Fight Site.

Nakon nešto opreznijeg otvaranja s obje strane, Canelo postaje agresivniji u drugoj i trećoj rundi. I baš kad se činilo da plovi prema novoj sigurnoj i laganoj pobjedi, Britanac hvata ritam, sve se bolje kreće, izmiče i s distance pogađa meksičku superzvijezdu. Četvrta, peta, šesta i sedma runda bile su vrlo kompetitivne, činilo se da Saunders preuzima inicijativu, no Canelo se diže u osmoj. Jedan sjajan aperkat zatresao je Britanca, publika je skočila na noge, Canelo počeo napadati tijelo... Vidjelo se u tim trenucima da je Billy Joe lagano uzdrman, no dočekao je zvono za kraj runde.

  • +4
Canelo vs Saunders Izvor: Profimedia / Autor: Ed MULHOLLAND / AFP / Profimedia

U pauzi pred početak nastavka borbe kamere su pokazale Saundersov kut, njegov desno oko bilo je zatvoreno, a treneri su procijenili da to nije stanje u kojem može nastaviti meč protiv borca poput Canela.

Kraj meča i ludnica na tribinama! Canelo je ujedinio pojaseve i to pred rekordnim brojem gledatelja za boksački meč u natkrivenom ograđenom prostoru na području SAD-a. Službene brojke pokazale su da se radi 73.126 gledatelja. Godine 1978. godine Leon Spinks je pred 63.352 ljudi u Superdomeu u New Orleansu pobijedio legendarnog Muhammada Alija, no taj je rekord sada nadmašen za gotovo pa 10 tisuća navijača više.