PRVO WC PAPIR, A SADA...

Prekid na utakmici Bundeslige; ovo je razlog zašto su navijači bacali na stotine crnih loptica

19.02.2019 u 11:57

Bionic
Reading

Vodeća Borussia iz Dortmunda odigrala je u 22. kolu samo 0:0 na gostovanju kod posljednjeg Nürnberga, a utakmicu je obilježio prekid zbog navijača

Nastavljaju se navijački protesti u Bundesligi, jer se dio utakmica u sezoni igra ponedjeljkom. Na dvoboju između Nürnberga i Borussije, dok se gostujući ofenzivac Jadon Sancho spremao izvesti korner, na teren je bačeno na stotine crnih teniskih loptica pa sucu nije preostalo ništa drugo neko prekinuti susret na nekoliko minuta dok s tribina ne prestane artiljerija i dok se zatim 'projektili' ne maknu s travnjaka.

Nastavak je to prosvjeda njemačkih navijača koji su ranije znali prekidati utakmice s toaletnim pairom ili su čak bojkotirali susrete ostavljajući pojedine sektore na stadionima praznima.

Za bundesligaške fanove dobra je vijest da su čelnici Njemačke nogometne lige (DFFL) odlučili prekinuti s praksom igranja utakmica ponedjeljkom, pobjeda je to navijača, jer su tako pokazali da se kod takvih promjena nešto mora pitati i njih, a ne samo televiziju.

  • +3
Nürnberg - Borussia Dortmund, prosvjed navijača sa crnim lopticama Izvor: Pixsell / Autor: Daniel Karmann/DPA/PIXSELL

No, to se neće dogoditi sve do sezone 2021/22. Do tada će se svake sezone pet utakmica u Bundesligi igrati ponedjeljkom, jer treba odraditi ugovor s TV kućom potpisan od 2017/18. i vrijedan 4,65 milijardi eura u kojem su uključene i utakmice prvog dana tjedna.

Zato i dalje treba očekivati da navijači nastave s ovakvom vrstom protesta...