LIJEPO ZA ČUTI

Predsjednik Marseillea rekao što misli o strogoći i 'čvrstoj ruci' Igora Tudora

08.04.2023 u 10:29

Bionic
Reading

Jedan od najvećih francuskih klubova, Olympique iz Marseillea već godinama čeka trofej, a ove sezone s Igorom Tudorom na klupi, blizu je neprikosnovenom PSG-u. Međutim, prije desetak dana pojavila se priča kako bi Tudor već nakon prve sezone mogao otići iz kluba, a kao moguća destinacija spominje se Juventus

Predsjednik Marseillea Pablo Longoria dao je veliki intervju za francuske medije. U njemu je, između ostalog, izrazio zadovoljstvo Igorom Tudorom i radom koji je ovaj klub doveo do prilike da se bori za naslov prvaka.

Međutim, iz ovog odgovora može se zaključiti da Tudor uistinu ima mogućnost izbora, to jest da mu se pruža prilika sljedeće sezone raditi u nekom drugom klubu. Ili bolje rečeno, u Juventusu kako su krajem ožujka pisali i talijanski mediji.

'Tudor me kupio svojom profesionalnošću, ozbiljnošću, pa i 'čvrstom rukom', ali najviše svojim uvjerenjem da svoju životnu filozofiju mora prenijeti na teren. Vrlo je izravan, transparentan, human i pošten. Željeli smo podići razinu discipline, strogosti i visokih standarda. Ne samo u sportskoj sferi, već i u svim slojevima kluba. To smo s Tudorom dobili. Ako želite održati projekt, potrebna vam je jaka institucija, inače niste vjerodostojni. Želio bih da imamo kontinuitet, ne samo po modelu igre, već i na aspektu zahtjeva, poštivanja pravila i ovlasti. Naravno da bi željeli da Tudor ostane i sljedeće sezone, čak i ako ne ispuni sve ciljeve ove sezone. On je postigao samo mali dio onoga što ovaj projekt može biti. MI smo još uvijek daleko od svega što bi željeli postići kako bi klub bio konkurentan u svim područjima, ali smo na odličnom putu', zaključio je predsjednik Marseillea Pablo Longoria.

Igor Tudor (44) na klupi Olympiguea je od ljeta 2022. godine, a u dosadašnjih 39 utakmica koliko je vodio momčad, upisao je 23 pobjede, šest remija i deset poraza.