sve zbog koronavirusa

Predsjednik Fife proročanski upozorio: Nogomet koji će doći nakon virusa bit će potpuno drugačiji...

  • Autor: Ivan Žurić/Hina
  • Zadnja izmjena 02.04.2020 17:12
  • Objavljeno 02.04.2020 u 17:12
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: MARVIN RECINOS / AFP / Profimedia

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino u razgovoru za talijansku agenciju ANSA otkrio kakva budućnost očekuje svjetski nogomet nakon pandemije smrtonosnog koronavirusa

'Nogomet će se vratiti, a kada se to dogodi, proslavit ćemo zajedno izlazak iz noćne more', rekao je šef krovne nogometne organizacije Gianni Infantino.

Dodao je kako pati sa svojim sunarodnjacima, koji su pogođeni tijekom globalne krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

'Moje talijansko srce rastrgano je slikama strašnih patnji koje opisuju tugu koja pogađa obitelji naše zemlje. Danas moramo razmišljati o olakšanju onima koji pate. Moramo slijediti pravila', naglasio je predsjednik Fife Gianni Infantino te istaknuo kako smatra da će nogomet nakon virusa biti 'više uključiv, društveniji i podržavajući'.

'Postoji jedna lekcija koju moramo razumijeti, nogomet koji će doći nakon virusa bit će potpuno drugačiji. Bit će više uključiv, društveniji i podržavajući i u isto vrijeme više globalni, manje arogantni i gostoljubiviji', kazao je Infantino dodavši:

'Bit ćemo bolji, ljudskiji i pažljiviji prema istinskim vrijednostima.'

Prošli tjedan Infantino je za Gazzetta dello Sport rekao da je pravo vrijeme da se napravi korak naprijed i reforma sporta čiji je kalendar postao prenatrpan, a financijska sredstva sve više koncentrirana u rukama nekolicine elitnih klubova.

Sugerirao je kako bi moglo biti 'manje turnira, ali zanimljivijih, možda i manje momčadi, ali više uravnoteženih'.