TURNIR U EGIPTU

Pred Vatrenima je novi finale, Dalić otkrio na koga ne računa i što se mora popraviti

25.03.2024 u 18:15

Bionic
Reading

Nakon što je u prvoj utakmici u Kairu Hrvatska pobijedila Tunis nakon boljeg izvođenja 11-eraca pred Vatrenima je finale turnira u Kairu protiv domaćina Egipta, a utakmicu je najavio izbornik Zlatko Dalić

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić smatra da njegovi igrači moraju igrati bolje u napadu kako bi pobijedili domaćina Egipat u finalu prijateljskog turnira u Kairu.

"Finale s Egiptom će biti sigurno drugačija utakmica nego je bila utakmica s Tunisom", rekao je Dalić na konferenciji za medije u Kairu. "Egipat će igrati više napadački jer igra doma. S obzirom da igramo protiv domaćina očekujem puno više gledatelja i puno bolju nogometnu atmosferu nego je bila u polufinalu", dodao je.

Hrvatska je u polufinalu svladala Tunis na jedanaesterce pa će u utorak igrati s Egiptom koji je svladao s 1-0 Novi Zeland.

"Nama je to finale važna utakmica jer nam je to dobar ispit. Znam da će nam biti jako teško ali napravit ćemo sve da pobijedimo i osvojimo", izjavio je Dalić. Hrvatska se u Kairu priprema za Europsko prvenstvo koje počinje u lipnju Njemačkoj.

Dalić je najavio nekoliko promjena u sastavu, rekavši da zbog manjih ozljeda neće igrati protiv Egipta branič Martin Erlić i ofenzivni vezni Luka Ivanušec. Erlić se ozlijedio protiv Tunisa a Ivanušec je imao ozljedu tetive.

"Nećemo ih koristiti. Poštedjet ćemo ih današnjeg treninga i utakmice da se zdravi vrate u klubove", rekao je Dalić dodavši da se nada da njihove tegobe nisu ozbiljne. "Svi ostali su u redu. Imamo na raspolaganju 17 igrača i to će biti dovoljno. Iskoristit ćemo svih šest zamjena koje su nam na raspolaganju", dodao je.

Zlatko Dalić uoči Egipta Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/Pixsell

Branit će Labrović i Kotarski svaki po poluvrijeme. "Pripremili smo se tako da ih vidimo i provjerimo te da im damo priliku", napomenuo je izbornik

Rekao je da je zadovoljan prethodnom utakmicom protiv Tunisa, načinom igre i pristupom, "ali nije bilo dobro u fazi napada".

"Stvarali smo premalo prilika, imali premalo udaraca po golu. To nam je bio hendikep. To moramo popraviti. Morat ćemo, dakle, biti puno bolji prema naprijed", zaključio je Dalić.