za finale SP-a 2030.

Pogledajte kako će izgledati najveći stadion na svijetu koji obara sve rekorde!

25.03.2024 u 15:24

Bionic
Reading

Završene su sve pripremne za izgradnju marokanskog stadiona u blizini Casablance. Riječ je o stadionu koji će po kapacitetu biti najveći na svijetu, a ideja je da se na njemu igra finale Svjetskog prvenstva 2030.

Prema podacima koje je objavila američka arhitektonska tvrtka Populous, uskoro kreće izgradnja Grand Stade de Casablanca. Riječ je o stadionu u Maroku koji će postati najizgledniji kandidat za finale Svjetskog prvenstva 2030.

Morocco 2026 Casablanca stadium Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Kapacitet? Po dostupnim podacima, stadion će imati kapacitet od oko 115.000 gledatelja, stoga je logično to da ga već sada mnogi kolokvijalno nazivaju najvećim nogometnim stadionom na svijetu! Kako izgleda, pogledajte u priloženom videu.

Cijena? Prema projektu, predviđa se da bi cijena izgradnje trebala iznositi oko 500 milijuna dolara, ali s obzirom na stanje na tržištu i rast cijena građevinskog materijala, izgledno je da će iznos biti znatno veći.

Rok izgradnje za ovaj stadion je 2028. godina, a također treba reći da se nalazi pedesetak kilometara istočno od Casablance, u gradu Benslimaneu.

'Trenutačno su u tijeku pripremni radovi na lokaciji od 100 hektara u Benslimaneu, a sve je krenulo nakon odobrenja javnog financiranja u listopadu 2023.', pišu marokanski mediji.