poljud, 18 sati

Pred juniorima Hajduka povijesna je utakmica i izuzetno opasan protivnik, ali Split zadnjih tjedana živi posebnu nogometnu priču

09.02.2022 u 06:39

Bionic
Reading

Danas od 18 sati na Poljudu se igra utakmica play-offa Lige prvaka mladih u kojoj će Hajdukovi juniori odmjeriti snage s vršnjacima madridskog Atletica

Dugo se iščekivao susret juniora Hajduka i Atletico Madrida u play off rundi UEFA Lige mladih (srijeda, 18 sati).

'Bit ćemo spremni, pripremamo se od početka siječnja. Detaljno smo analizirali Atletico, igrači praktično znaju sve. Na nama je da to i prezentiramo na terenu', rekao je trener juniora Hajduka Marijan Budimir u najavi utakmice, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Gdje Hajduk vidi svoju šansu?

'Atletico nije baš tipična španjolska momčad koja teži posjedu, više su natjecateljska momčad, žive za pobjedu. Igraju slično kao i njihov prvi sastav. Nije im strano povući se i čekati kontranapad, ali mogu te i pritisnuti. Jako su dobra momčad', naglasio je Budimir.

[FOTO] Hajdukovim juniorima zapljeskali su Kalinić, Livaja i ekipa, a Atleticovi su vježbali pod budnim okom bivšeg napadača svjetske klase koji izgleda zastrašujuće

Atletico nije kompletan, a i Hajduk ima svojih problema s ozljedama.

'Nedostaje im stoper Bonar, reprezentativac iako je najmlađi (tek mu je 16 godina, nap.a.). Ozlijedio se u zadnjem susretu s Realom. Međutim, oni imaju jako širok kadar igrača i tko god zaigra umjesto njega sigurno će ga jako dobro zamijeniti. Imali smo i mi Domančića koji je već dugo ozlijeđen, a nema lijevog bočnog Dominića', kazao je trener Bijelih.

Ono što Hajdukove navijače najviše zanima, hoće li za juniore igrati Stipe Biuk i Marin Ljubičić.

'Došli su na trening. Nažalost, Biuk ne može, neće biti u kadru, vuče ozljedu od utakmice u Šibeniku. Ljubičić će biti u kadru', najavio je Budimir.

Igra se samo jedna utakmica, 90 minuta, nema produžetaka, odmah se izvode jedanaesterci. U prve dvije nokaut runde kada je Hajduk eliminirao Škendiju iz Sjeverne Makedonije i Minsk iz Bjelorusije igralo se na dva susreta.

'Moramo biti maksimalno koncentrirani od početka do kraja. Možda će se izvoditi jedanaesterci, ali i to smo trenirali, ništa nismo željeli prepustili slučaju. Sve smo odradili, siguran sam da će igrači biti pravi i da će pokazati raskoš svog talenta pred svojom publikom. Uz malo sreće nadam se da ćemo proći. Publika će nam biti poguranac da damo i više nego što možemo. Odlična je atmosfera u klubu, volio bih da pobijedimo i budemo dio toga', zaključio je trener juniora Hajduka.

  • +15
Juniori Atletica na treningu uoči utakmice s Hajdukom Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic / CROPIX