srijeda, 18 sati

[FOTO] Hajdukovim juniorima zapljeskali su Kalinić, Livaja i ekipa, a Atleticovi su vježbali pod budnim okom bivšeg napadača svjetske klase koji izgleda zastrašujuće

08.02.2022 u 21:05

Bionic
Reading

Ove srijede na Poljudu se od 18 sati igra utakmica play-offa Lige prvaka mladih u kojoj će Hajdukovi juniori odmjeriti snage s vršnjacima madridskog Atletica

I dok su juniore Hajduka na posljednji trening ispratili seniori, predvođeni novopridošlim Nikolom Kalinićem te Markom Livajom, igrače Atletica na poljudski je travnjak dopratio - Fernando Torres, legendarni napadač koji se proslavio u dresu Atletica, a potom i Liverpoola.

Poslije je još nosio dres Chelseaja i Milana, no sjaj s Anfielda ipak nije dosegao. Naravno, Torres je nosio i dres španjolske reprezentacije, za koju je odigrao 110 utakmica i zabio 38 golova.

Što se tiče dvoboja protiv Hajduka, on će na njoj sjediti u ulozi pomoćnog trenera, jer nema adekvatnu licencu. Formalno je prvi trener Ricardo Ortega Garcia, a asistira mu Torres. No, 'El Nino' je taj čija se riječ sluša. Posebno kada se vidi njegova muskulatura. Jer evidentno je u punoj formi, kroz trenirku bilo je lako uočljivo da o tijelu brine poput profesionalca.

Po iskustvu, odnosno broju nastupa u ovom natjecanju, španjolski sastav je apsolutni favorit. Uostalom, i u mlađim kategorijama Španjolci stalno postižu uspjehe i na reprezentativnoj sceni, tu su vrlo uspješni. Hajduku je pak ovo premijerni nastup u Uefinoj Ligi mladih. Međutim, igra se na Poljudu, samo jedna utakmica. I sasvim sigurno pred nekoliko tisuća navijača.

  • +15
Juniori Atletica na treningu uoči utakmice s Hajdukom Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic / CROPIX

Do utorka je prodano više od šest tisuća ulaznica, a kako je i za srijedu najavljeno lijepo vrijeme, sigurno će se na poljudskim tribinama okupiti blizu deset tisuća navijača.

Jer euforija je zavladala Splitom. Kalinić se vratio, protiv Slaven Belupa se sprema 'fešta' povodom 111. rođendana...

I pobjeda protiv uglednog suparnika bila bi sjajna uvertira za svečarski vikend.