talijani pišu

Pred Dinamovim talentom ponuda je koju neće moći odbiti

18.12.2017 u 15:14

Bionic
Reading

Mladi vezni igrač zagrebačkog Dinama Ante Ćorić na izlaznim je vratima maksimirskog kluba

Iako je dobio 'desetku' na leđima, 20-godišnji Ante Ćorić nije dobio pravu priliku u modrom dresu. Naravno, pitanje je je li svojim zalaganjem to i zaslužio, iako znamo da se na svakom treningu maksimalno zalagao.

  • +9
Ante Ćorić Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

No već duže vrijeme Ćorić je u nemilosti trenera, od Mamića do Peteva, pa sada i Cvitanovića, tako da nije valjda jedina greška u njima?

Ipak, još je uvijek mlad igrač, kojem su predviđali veliku nogometnu budućnost i ako je i bilo nekakvih nesuglasica, možda ih je trebalo istrpjeti kako bi se on od talenta razvio u pravog igrača.

U ovoj polusezoni Ćorić je sudjelovao u devet prvenstvenih utakmica, skupivši tek 312 minuta, ali i to mu je bilo dovoljno za tri gola. U tri nastupa u europskim utakmicama skupio je 179 minuta, dok je u hrvatskom kupu u dva nastupa odigrao 147 minuta.

A sada je iz talijanskih medija stigla vijest kako je za mladog veznjaka zainteresirana Roma.

Prema istom izvoru, već su odrađeni prvi pregovori između zainteresiranih strana i nije nemoguće da će se Ćorić ubrzo preseliti u glavni talijanski grad. Kad već nije u Liverpool, odnosno London, kamo su ga zvali 'redsi' i Chelsea.

Talijanski mediji prenose kako je riječ o 'novom Modriću' koji može igrati u veznom redu, ali i nešto ofenzivnije, te ga krasi dobra kontrola lopte i elegancija tijekom igranja.

Roma je trenutno četvrta momčad Serie A, sa samo četiri boda zaostatka za vodećim Napolijem, ali i utakmicom manje. Roma je tri puta bila prvak Italije, a posljednji put u sezoni 2000./01, kada je za 'vučicu' igrao sjajni Gabriel Batistuta.