SVE JE BILO SUPER

Praznik nogometa u Omišu; hrvatska reprezentacija uvjerljiva, ali najvažnije od svega da je srdačno dočekana

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija poslije četiri godine odigrala je utakmicu u Dalmaciji i u prijateljskom dvoboju svladala NK Omiš 5:0

Puno toga događalo se posljednjih godina na relaciji Dalmacija – HNS, put do pomirbe bit će dug, ali prvi koraci su napravljeni. Naša nacionalna vrsta, koja je prošle godine osvojila srebro na svjetskom prvenstvu u Rusiji, gostovala je u Omišu.

Istoimeni domaćin slavio je 100 godina kluba, a ne postoji ljepša utakmica od one sa nacionalnom reprezentacijom i to pred krcatim stadionom Anđelko Marušić Ferata pred 5364 gledatelja.

U ugodnoj atmosferi, na ispunjenim tribinama, odigrana je zanimljiva utakmica u kojoj se pobjednik znao i prije prvog sučevog zvižduka.

Perišić je već u 3. minuti je na asistenciju Luke Modrića postigao prvi od pet golova hrvatske reprezentacije, a osim titule počasnog građanina Omiša, Perišiću je ukazana još jedna čast od suigrača, jer je na ovoj utakmici predvodio 'vatrene' u kapetanskoj ulozi sve do izlaska iz igre u 47. minuti.

Josip Brekalo je u 12. minuti solo akcijom izborio prostor i sa desetak metara svladao domaćeg čuvara mreže Škorića za 2:0, a u 39. minuti omiški vratar nije uspio zaustaviti udarac Luke Modrića.

U prvom dijelu su i Omišani imali nekoliko obećavajućih akcija, ali su ostali bez pogotka, ponešto zahvaljujući intervencijama Dominika Livakovića, a ponešto zahvaljujući svojoj nepreciznosti u završnici.

  • +13
NK Omiš - Hrvatska, prijateljska utakmica Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

U 54. minuti kapetan Omiša Jure Žilić dobio je najveći pljesak. Ovacijama je ispraćen s terena u kojem se oprostio od igračke karijere, a kao poseban dar dobio je reprezentativni dres Ivana Perišića s potpisima svih hrvatskih reprezentativaca. 

Nakon prvog poluvremena hrvatski izbornik Zlatko Dalić iz igre je povukao udarne snage, igrače koji će 8. lipnja u Osijeku morati iznijeti najveći teret u kvalifikacijskom dvoboju za Euro 2020. protiv Walesa.

Ukazanu priliku u drugih 40 minuta dvoboja (igrana su dva poluvremena od 40 minuta), najbolje je iskoristio napadač Dinama Bruno Petković, koji je golovima u 58. i 68. minuti postavio konačnih 5:0 za svjetske doprvake.

'Hvala što ste došli, hvala vam i za prošlo ljeto. Kad smo u Rusiji gledali vaša videa slavlja, plakali smo. To nam je dalo snagu. Svaki Omišanin zna što znači biti dio ovog grada i zato mi svaka nagrada Omiša puno znači. Hvala ljudima koji su danonoćno radili da pripreme stadion', rekao je uoči utakmice Ivan Perišić.

  • +3
Navijači na utakmici hrvatske reprezentacije u Omišu Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Podsjećamo, Hrvatsku u subotu, 8. lipnja, očekuje nastavak kvalifikacija za Euro 2020., suparnik u rasprodanom Gradskom vrtu je Wales, a nakon teško izborene pobjede protiv Azerbajdžana na Maksimiru i neočekivanog poraza u Budimpešti od Mađarske, kiks na domaćem travnjaku nije dozvoljen.

NK OMIŠ - HRVATSKA 0:5 (0:3)

NK OMIŠ: Škorić - Ribičić, Pivčević, Knezović, Lozić - Bilić, Vojnović - Vučemil, Jurčević, Imeri - Žilić; klupa: Baučić, Marušić, Kuvačić, Humačkić, Vojnović, Pirija, Zemunik, Bandov, Salamun, Munitić, Marčić, Kovačić

HRVATSKA: Livaković - Barišić, Ćaleta-Car, Vida, Jedvaj - Badelj, Brozović - Brekalo, Modrić, Perišić - Kramarić; klupa: L. Kalinić, Sluga, Pašalić, Petković, Bartolec, Melnjak, Benković, Caktaš, Škorić