otvara se put

Pravi debakl favorita u Europskoj ligi: To je odlično za naše klubove!

04.08.2017 u 09:14

Bionic
Reading

Kvalifikacije za ovosezonsko izdanje Europske lige već su ponudila brojna iznenađenja. Nakon ispadanja Galatasarayja, od natjecanja su se ovog četvrtka oprostili i Bordeaux, Freiburg i PSV, što ide na ruku hrvatskim klubovima...

Europska liga počela je ove sezone prilično nepredvidivim rezultatima, a od natjecanja su se oprostili i neki od kojih to nitko nije očekivao. Prvi koji je doživio debakl bio je Kranjčarov Rangers koji je ispao od luksemburškog Progresa već u prvoj rundi, a onda se slično dogodilo i Tudorovom Galatasarayju kojeg je deklasirao švedski Oestersund.

  • +3
Europska liga, 3. pretkolo: Osijek - PSV Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Ovog četvrtka pomor favorita samo se nastavio. Njemački klubovi rijetko rano ispadaju, ali Freiburg je svoj put završio kod slovenskog Domžalea koji ga je svladao 2:0 u uzvratu i izbacio iz Europske lige.

Autor: Youtube

Francuski Bordeaux također je ispao, zahvaljujući pravilu gola u gostima protiv mađarskog Videotona.

Autor: Youtube

Naravno, ne smijemo zaboraviti niti nizozemski PSV kojeg je Osijek nadigrao u dvije utakmice, a od onih koji imaju veliki Uefin koeficijent, a nisu se proslavili tu su još i belgijski Gent, češka Sparta i rumunjska Astra.

Osijek - PSV 1:0, sažetak Autor: Youtube

Sve to ide na ruku hrvatskim klubovima kojima se nešto olakšao put do grupne faze Europske lige, a posebno to pomaže Dinamu koji bi u slučaju prolaska posljednje prepone i nastavka ovakvog debakla favorita mogao čak i završiti u drugoj jakosnoj skupini glavnog ždrijeba turnira, što bi mu olakšalo put do eurposkog proljeća na koje čeka gotovo pedeset godina...