VEČER IZNENAĐENJA

Pranjićev Sporting ponižen u Mađarskoj

04.10.2012 u 21:26

Bionic
Reading

Nogometaši Lyona stigli su i do druge pobjede u skupini I Europa lige, dok je prošlosezonski finalist ovog natjecanja Athletic Bilbao doživio težak poraz u Češkoj.

Bolja je od Baska s 3:1 bila praška Sparta za koju je svih 90 minuta odigrao hrvatski reprezentativac Manuel Pamić. Tomaš Zapotočny je doveo češke doprvake u vodstvo u 26. minuti, a do poluvremena je prednost domaćih udvostručena nakon što je glavom u 41. minuti zabio Albanac Bekim Balaj. Poslije prekršaja Xabiera Castilla na Vaclavu Kadlecu, Josef Hušbauer je u 56. minuti pogodio s bijele točke za velikih 3:0, a Oscar de Marcos je do kraja samo ublažio poraz Athletica.

Lyon je u utakmici punoj pogodaka i preokreta kao gost svladao izraelski Hapoel iz Kiryat Shmone s 4:3. Domaće je već u sedmoj minuti u vodstvo doveo Shimon Abuhazira, ali Lyon je od 17. do 31. minute zabio tri gola, zahvaljujući Gueidi Fofani, Fabianu Monzonu i Anthonyju Reveillereu, i činilo se da će mirno privesti utakmicu kraju. Hapoel se, međutim, u nastavku u potpunosti vratio u igru pogocima Liora Levija i već spomenutog Abuhatzire koji je bio strijelac s bijele točke. Ipak, u drugoj minuti sudačke nadoknade Fofana je glavom smjestio loptu u domaću mrežu i donio Lyonu sva tri boda. Naš Dejan Lovren je odigrao cijelu utakmicu za francusku momčad na poziciji stopera.

U skupini G lanjski je polufinalist Europa lige, lisabonski Sporting, nokautiran u Mađarskoj. Videoton je slavio s 3:0, a kompletan je posao obavio već u prvih 35 minuta. Strijelci su bili Paulo Vinicius, Filipe Oliveira i Nemanja Nikolić. Za Sporting je svih 90 minuta odradio bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić. U drugoj utakimici skupine Basel je kod kuće izvukao bod protiv Genka (2:2) i to nakon što je gubio s 2:0. U posljednjih 20 minuta utakmice Švicarce je s dva pogotka spasio Marco Streller

Nogometaši Lazija u Rimu su svladali Maribor s minimalnih 1:0 u 2. kolu J skupine Europa lige…

Iako je pobjeda Rimljana zaslužena, imali su i Mariborčani svoje šanse koje nisu uspjeli iskoristiti. Do pobjede je Lazio stigao zahvaljujući pogotku u 62. minuti. Floccari je vrlo lijepo primio jednu dubinsku loptu, njegov udarac je Handanovič obranio, ali je odbijenu loptu Ederson iz blizine poslao u prazan gol.

U 77. minuti je Vidović zbog prekršaja u svom kaznenom prostoru dobio crveni karton. No, Handanovič je obranio udarac Hernanesa s bijele točke. Iako s igračem manje, Mariborčani su pokušavali doći do izjednačenja, ali u tome nisu uspjeli.

Hrvatski nogometaš Dejan Mezga ušao je u igru u momčadi Maribora u 61. minuti, dok je Zoran Lesjak cijelu utakmicu odgledao s klupe.

U drugoj utakmici ove skupine, Panathinaikos i Tottenham odigrali su 1:1. Gosti su poveli pogotkom glavom kapetana Michaela Dawsona u 35. minuti i činilo se da kontroliraju utakmicu na putu ka prvoj pobjedi. No, Panathinaikosov španjolski napadač Toche je u 77. minuti postavio konačnih 1:1. Tottenham je, tako, ostao samo na dvije pobjede u zadnjih 27 gostujućih utakmica na europskoj sceni u kojima su ''spursi'' primili gol.

Lazio predvodi skupinu s 4 boda, Maribor je ostao na tri, Tottenham je uknjižio dva remija a Panathinaikos osvojio prvi bod.

Stefan Kießling
, Bayerov napadač, ušao je u igru na gostovanju kod Rosenborga u K skupini u 75. minuti, a samo minutu nakon toga je bio strijelac pogotka za pobjedu 'apotekara' 1:0. Metalist je u Harkivu golovima Edmara u 66. minuti i Xaviera u 80. slavio protv bečkog Rapida s 2:0.

Metalist i Bayer imaju po 4 boda, Rosenborg ima bod manje, a posljednji je Rapid bez bodova.

U skupini L je Hannover kao domaćin slavio protiv Levantea s 2:1, iako je dvoboj odlično počeo za španjolsku momčad. Haggui je u svom kaznenom prostoru napravio prekršaj nad Gekasom i dobio crveni karton. Michel je s bijele točke doveo goste u vodstvo u 10. minuti. Hannoverov veznjak Szabolcs Huszti u 21. minuti je iznudio penal, koji je sam i realizirao, te izjednačio rezultat. Didier Ya Konan je u 49. minuti poentirao za pobjedu njemačkog kluba 2:1. Hannover je uputio samo dva udarca u okvir gola na utakmici (Levante 5), no, i to mu je bilo dovoljno za pobjedu.

Helsingborgs je kao domaćin dvama golovima srpskog napadača Nikole Đurđića u 7. i 43. minuti vodio protiv Twentea s 2:0 do 74. minute kada je Bengtsson zabio prvi gol za nizozemsku momčad, a onda je Douglas u 88. minuti postavio konačnih 2:2.

Hannover vodi s 4 boda ispred Levantea s bodom manje. Twente ima dva boda, a Helsinborgs 1.