hns odlučio

Poznato je ime nasljednika Josipa Šimunića na klupi U-19 reprezentacije

30.05.2023 u 07:44

Bionic
Reading

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) za novoga izbornika reprezentacije do 19 godina imenovao je Sinišu Oreščanina (50) koji će na toj dužnosti zamijeniti Josipa Šimunića koji je otišao prije mjesec dana.

Oreščanin je imao zapažene uspjehe u radu s mlađim uzrastima u Sesvetama, Zagrebu, Dinamu, Al-Nassru i Hajduku. Od rujna 2018. do srpnja 2019. godine vodio je i prvu momčad Hajduka, da bi u prvoj polovici 2021. godine bio trener prve momčadi Gorice.

"Uvjeren sam da smo pronašli jako dobro rješenje za našu U-19 reprezentaciju. Siniša se dokazao kao vrlo uspješan stručnjak u radu s mlađim uzrastima, a kako ima i značajno iskustvo rada u seniorskom nogometu, smatramo da odlično razumije izazove koje imaju igrači upravo u ovoj osjetljivoj fazi prelaska u seniorski nogomet. Savez će mu biti maksimalna podrška u ostvarivanju ciljeva, pri čemu je razvoj igrača svakako onaj najvažniji", poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

"Velika mi je čast preuzeti hrvatsku U-19 reprezentaciju te zahvaljujem rukovodstvu Saveza na čelu s predsjednikom Kustićem na iskazanom povjerenju. Znamo da je snaga našeg nogometa kvalitetan rad s mlađim uzrastima te imam veliku ambiciju dati doprinos razvoju naših najboljih juniora kroz vrhunski rad u nacionalnoj reprezentaciji. Dobro poznajem koliko kvalitetno rade naši klubovi odnosno njihove akademije te sam uvjeren da ćemo u zajedničkoj suradnji nastaviti razvijati igrače koji će kroz nekoliko godina biti oslonci naših klubova te hrvatske A reprezentacije", izjavio je Oreščanin.