o Privilu doping testa

Poznati biciklist izgubio živce zbog Srbina i sve rekao: Đoković mora biti suspendiran!

27.11.2023 u 10:46

Bionic
Reading

Puno prašine podigla je vijest kako je Novak Đoković odbio doping kontrole

Naime, svega sat i pol prije ključnog meča na Davis Cupu Novaku Đokoviću javila se antidopinška agencija koja ga je zatražila da se odmah testira.

Đokovića je u tom trenutku čekao meč protiv Camerona Norriera za prolaz u polufinale Davis Cupa i odbio se testirati.

'U 20 i više godine moje karijere nikad mi se nije dogodilo da sat i pol prije meča moram ići na doping kontrolu. Imam svoju rutinu, ne treba mi odvlačenje pozornosti s uzimanjem krvi i urina', poručio je Đoković kojeg je ovakav način kontrole jako razljutio.

No, ima i onih koji su podigli glas zbog Đokovićevog odbijanja, a najglasniji je zasad Marc Madiot, bivši francuski biciklist i poznati olimpijac.

'Imamo pravilo kontrole prije i poslije natjecanja. Ako antidoping tijelo radi svoj posao, Đoković mora biti suspendiran. Odbio je test prije natjecanja, napravio je jedan poslije', kazao je Madiot koji jako dobro zna o čemu priča jer u njegovom sportu se svašta događalo.

'U biciklizmu se podvrgavate testu, a ako odbijete, vaš test je pozitivan! Ako ste pozitivni na testu, kažnjeni ste. Dakle, nemate pravo odbiti testiranje, to je pravilo', dodao je Madiot obrazloživši kako postoje proizvodi koji se mogu otkriti tijekom ograničenog vremena pa je zbog toga uvedena kontrola prije mečeva ili utakmica.

'Ako ne odradite provjeru prije početka natjecanja, vrijeme dok se natječe vam omogućava da eliminirate tragove dopinga', dodao je.

Kako će ova priča završiti teško je reći, ali nešto se valjda pita i najbioljeg tenisača svih vremena koji se još nije suočio s ovakvim slučaje,

Dodajmo kako je Davis Cup reprezentacije Srbije izgubila od Italije u borbi za plasman u finale.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati