PAO JE DOGOVOR

Poznat datum meča kontroverznog borca Conora McGregora; nije nemoguće da će to biti okršaj za titulu u UFC-u

11.11.2020 u 08:14

Bionic
Reading

Nakon nekoliko tjedana pregovora i špekulacija, napokon je dogovorena druga borba između Conora McGregora i Dustina Poiriera. Datum njihovog okršaja onaj je koji je zapravo u posljednje vrijeme najviše bio u igri, a to je 23. siječnja. Priredba na kojoj će se boriti je UFC 257

Najveća MMA zvijezda na svijetu tako će se vratiti godinu dana nakon UFC 246 priredbe i pobjede protiv Donalda Cerronea. Nakon te borbe najavio je McGregor grandiozne planove za 2020. godinu, ali na kraju se isti, velikim dijelom i zbog pandemije, nisu ostvarili. Pokušao je na sve načine izboriti ovogodišnji datum za ovu borbu, no UFC i ESPN nisu mu izašli u susret. Odmah su mu kao jedinu opciju ponudili ovaj datum i na kraju ga je on prihvatio.

Zanimljivo, Poirier je u ovom slučaju bio onaj s kojim se bilo najteže dogovoriti. Nakon što je zbog nezadovoljstva financijskom ponudom odbio borbu protiv Tonyja Fergusona planiranu za UFC 254, nije lako bilo niti ovog puta. Danas su se čak pojavile informacije da zbog problema s ugovorom do borbe možda i ne dođe. No, UFC i Poirier su na kraju ipak pronašli zajedničke interese te je Dustin potpisao ugovor. On inače dolazi iza ovoljetne pobjede protiv Dana Hookera te će i njemu to ostati jedina ovogodišnja borba, piše Fight Site.

Mjesto održavanja još uvijek nije poznato, ali pretpostavlja se kako u ovim okolnostima za UFC ništa drugo osim njihovog APEX kompleksa neće biti u igri. Nije službeno potvrđena niti kategorija, no Dana White je već ranije rekao kako nema namjeru borbu dogovarati ni na koji drugi način nego u lakoj kategoriji. Također, vjerojatno nije isključena niti opcija da ona na kraju bude za UFC titulu, ako namjere UFC-a da Khabiba Nurmagomedova nagovori na još jednu borbu ipak ne urodi plodom.

Prva borba ovog dvojca održala se u rujnu 2014. godine na UFC 178 priredbi, a McGregor je slavio prekidom u prvoj rundi. No, već prije same borbe je psihički poljuljao Poiriera koji je priznao kako u borbu nije ušao s pravilno posloženim mentalnim sklopom. S vremenom je napredovao u tom aspektu i vjeruje kako ovog puta ne bi trebao imati takvih problema.