PRIČA DANA

Povukli bolide nakon teške F1 nesreće: To je bilo čudno!

24.07.2015 u 17:46

Bionic
Reading

Prevrtanje Sergija Pereza na prvom slobodnom treningu priča je dana na Hungaroringu, a Force India odlučila je povući svoje bolide sa staze, jer nešto s ovjesom nije bilo u redu...

Meksičkom 25-godišnjem vozaču teške nesreće nisu strane, a najteža se dogodila u Monaku 2011. godine, kada se silovito zabio u ogradu na izlasku iz tunela. Prošle pak sezone u Montrealu je uzrokovao prekid utrke nakon opasnog sudara s Massom.

Perez je ovog petka ujutro na Hungaroringu ponovo letio zrakom, ali ovaj put potpuno sam. Izašao je preduboko iz jednog zavoja u završnom dijelu kruga, izgubio zatim kontrolu i udario u ogradu. Pritom mu je pukao ovjes što je uzrokovalo prevrtanje na krov. Srećom, izašao je iz bolida neozlijeđen.

'Bila je to teška nesreća i prilično nesretna, no sve je u redu. To je bilo čudno. Mislio sam da je sve pod kontrolom, ali AstroTurf je bio jako prljav pa sam završio u ogradi. Morat ćemo provjeriti detalje,' rekao je Sergio Perez nakon nesreće.

Force India nakon analize nesreće odlučila je povući oba bolida i ne nastupiti na drugom slobodnom treningu. Iako se činilo kako je Perez sam kriv, postojao je i problem s ovjesom. Iz indijske momčadi su najavili kako će preko noći pokušati popraviti bolid i pojaviti se u subotu na trećem slobodnom treningu...