Mlada nada Lucas Pitt

Povijesni dan za hrvatski rukomet; za seniore igrao 14-godišnjak o kojem svi govore!

08.05.2023 u 15:19

Bionic
Reading

U utakmici između Dubrave i Sesveta u 10. kolu 'lige za prvaka' hrvatske rukometne Premijer lige za domaće je zaigrao 14-godišnji Lucas Pitt, čime se upisao u povijesne knjige

Iako je Dubrava poražena kod kuće 31:24, ovu utakmicu dugo će pamtiti svi u tom ambicioznom zagrebačkom klubu.

Trener Krešimir Ivanković, koji je poznat po razvoju mladih igrača, odlučio je u igru uvesti 14-godišnjeg Lucasa Pitta (rođen 6. prosinca 2008. u Zagrebu), dečka koji dominira u svojoj dobnoj kategoriji i jedan je od najboljih igrača svijeta u toj generaciji.

Ukratko, kao aktualni MVP (najkorisniji igrač) te državni prvak i najbolji strijelac u generaciji U13, dobio je priliku za debitantski nastup u seniorima te je time postao drugi najmlađi igrač u povijesti Hrvatske koji je zaigrao u rukometnoj Premijer ligi (4 dana je stariji od golmana Ivana Panjana!). No, Pittt je postao najmlađi koji se upisao u strijelce u povijesti elitnog razreda! Nova zvijezda je rođena!

pitt je drugi najmlađi

Statistika kao dokaz - Ivan Panjan najmlađi je koji je igrao u Premier ligi

Naknadnom evidencijom iz RK Siscia pronašli su podatak kako je njihov igrač Ivan Panjan (bivši srebrni kadet i junior hrvatske reprezentacije, op.a) najmlađi je koji je igrao u Premier ligi. Za spomenutu utakmicu priložili su nam i zapisnik.

Naime, prema dostupnim podacima utakmici Karlovac – Siscia odigranoj 18.05.2013. Premier ligi Ivan Panjan bio je četiri dana mlađi. Tako je Lucac Pitt postao drugi najmlađi u povijesti. Čestitamo obojici što su se upisali u povijesne knjige.

Kako smo doznali, Lucas je od uzbuđenja jedva zaspao dan prije utakmice, ali kad je izašao na teren, pred punom dvoranom u Dubravi trema se nije vidjela. Svoj prvi seniorski gol zabio je iz penala, a nakon toga još jedan iz kontranapada. Tih deset minuta, koliko je dobio ovaj dečko koji je prije rukometa sedam godina trenirao nogomet, kojem otac Robert potječe s Jamajke, a majka Tamara je Hrvatica, zauvijek će pamtiti…

'Lucas Pitt je naš igrač koji je dobio priliku s nepunih 15 godina, a to je samo još jedan dokaz da se u našem klubu dobro radi s mlađim dobnim skupinama. Kad govorimo o seniorima, mi smo uvjerljivo najmlađa momčad u Premijer ligi s prosjekom od 19,9 godina. A sam plasman u Ligu za prvaka za nas je strahovito dobar rezultat', kazao je za tportal trener prve momčadi Dubrave Krešimir Ivanković, naglasivši da je takva politika kluba. Dakle samo ulaganje u mlade…

O 185 centimetara visokom i vrlo snažnom Pittu, koji je bio u šoku kad mu je trener rekao da će igrati za seniore, trener nam je iskreno rekao:

'Lucas Pitt je jedan od tih mladih igrača koji je dobio šansu, a eto, on je to zaslužio svojim igrama i prije 15. rođendana. Kad me pitaju kakav je igrač, kažem da je karakteran i malo drukčiji od drugih. Izvan terena je tih i povučen, ali kad izađe na teren - dominira. Ponekad čovjek ima osjećaj da ima 30, a ne samo 14 godina. No dug je put ispred njega i uz pravu podršku nas ljudi u klubu i struku uvjeren sam da ćemo od njega napraviti jako kvalitetnog igrača', dodao je Ivanković.

A mi bismo dodali da će i hrvatska seniorska reprezentacija dobiti igrača na poziciji srednjeg vanjskog i lijevog vanjskog kakvog je dugo čekala.