1. lipnja

Potvrđen najveći meč Hrgovićeve karijere: Poraz me može vratiti 20 koraka unatrag

26.03.2024 u 08:41

Bionic
Reading

Hrvatski boksač Filip Hrgović 1. lipnja će se, potvrdio je njegov trener Ronnie Shields, u Saudijskoj Arabiji boriti protiv Britanca Daniela Duboisa

Hrgović u profesionalnoj karijeri ima savršen skor od 17 pobjeda u 17 mečeva, a Dubois je kao bivši WBA prvak teške kategorije i najzvučnije ime koje će se naći nasuprot Hrgovića.

'Pregovori traju neko vrijeme. Kad sve zbrojim i oduzmem, čeka me najteža borba u karijeri. Prozivam već godinama te borce i želim veliku borbu. Ali meni je to velik pritisak jer u slučaju poraza vraćam se ne deset, nego 20 koraka unatrag i pitanje je kad ću kao Hrvat, borac iz tako male države, dobiti priliku na tako velikoj sceni. Ne vjerujem da će Dubois moći sve blokirati, a ako ga pogodi toliko udaraca, neće se moći nositi s tim. Vjerujem da ću u lipnju postati svjetski prvak, prvi Hrvat u povijesti u teškoj kategoriji. I onda su mi vrata cijelog svijeta otvorena', rekao je za RTL Hrgović.

Prošle godine je Britanac ima izazvao Ukrajinca Oleksandra Usika u meču za objedinjavanje pojaseva WBA, IBF, WBO, IBO prvaka i izgubio u devetoj rundi.

Pobjednik ovog susreta najvjerojatnije će, javlja boksački novinarski ekspert Michael Benson ići na Anthonyja Joshu u borbi za IBF-ovu titulu koja će prema očekivanjima biti slobodna nakon što Tyson Fury i Oleksandr Usik dogovore revanš nakon prvog meča 18. svibnja za ujedinjenje teškaških titula.

Poznato je od ranije kao hrvatski teškaš ima status pričuve za susret Furyja i Usika (21-0, 14 KO) u meču za apsolutnog prvaka teške kategorije koji će se održati 18. svibnja.

To znači da bi odustajanje jednog od sudionika meča ubacilo u ring Filipa Hrgovića.