ŠOK ZA CLIPPERSE

Potrošio 100 milijuna na plaće; u istom danu ostao bez najboljih!

27.04.2016 u 10:57

Bionic
Reading

Američka profesionalna košarkaška NBA momčad Los Angeles Clippersi ostali su zbog ozljeda bez dvojice svojih najboljih igrača, braniča Chrisa Paula i krilnog centra Blakea Griffina, do kraja ovogodišnjeg doigravanja. Velik je to udarac za franšizu koja je imala velike ambicije ove sezone i na koju je vlasnik kluba Steve Ballmer potrošio gotovo 100 milijuna dolara samo na plaće igrača

Jedan od najboljih playmakera svih vremena Chris Paul je prerano završio sezonu zbog loma kosti zapešća desne ruke kojega je - na bizaran način - zadobio u trećoj četvrtini četvrte utakmice protiv Portland Trail Blazersa u ponedjeljak, dok je Griffinu u završnici iste utakmice stradao kvadriceps lijeve noge.

Omjer pobjeda u seriji Clippersa i Blazersa je 2-2, Clippersi su prve dvije utakmice u Los Angelesu dobili sa po 20-ak razlike (115-95, 102-81), da bi Blazersi uzvratili s dvije pobjede u Portlandu (96-88 i 98-84). Peta utakmica igrat će se u srijedu u Los Angelesu, a šesta u petak u Portlandu. Eventualna odlučujuća sedma utakmica na programu je u nedjelju u Los Angelesu.

Pobjednik dvoboja Clippersa i Blazersa u drugom će krugu igrati protiv boljeg iz ogleda prvaka Golden State Warriorsa i Houston Rocketsa u kojemu je trenutačni omjer 3-1 za Golden State koji će najmanje sljedeća dva tjedna biti bez svog najboljeg igrača Stephena Curryja zbog ozljede ligamenata desnog koljena.