TKO BACA DINAMIT?

Potraga za bombašem s Poljuda

01.11.2010 u 12:31

Bionic
Reading

Splitska policija traga za osobom ili više njih koji su ispod stadiona nogometnog kluba Hajduk u Poljudu ostavili eksplozivnu vojnu napravu, a jednu i bacili za vrijeme utakmice s Hrvatskim dragovoljcem, potvrdila je jutros splitsko-dalmatinska Policijska uprava

Jučer, u nedjelju, završen je očevid u unutarnjem dijelu šetnice ispod sjeverne tribine Gradskog stadiona Poljud, rekla je za Hinu zamjenica policijske glasnogovornice Sanja Nazlić. Policijski djelatnici pregledavaju video snimke utakmice i obavljaju obavijesne razgovore, a istovremeno su podnijeli kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Policija je nakon utakmice u subotu, 30. listopada ispod sjeverne tribine pronašla neeksplodiranu eksplozivnu vojnu napravu veće jačine. Osnovano se sumnja, stoji u policijskom priopćenju, da je za vrijeme trajanja nogometne utakmice u prostor šetnice od strane nepoznatih počinitelja ubačeno više eksplozivnih naprava i da su neke od njih eksplodirale. Za vrijeme detonacije eksplozivnih naprava, u 60. minuti utakmice, uništena su i oštećena stakla na poslovnim prostorima koji se nalaze ispod sjeverne tribine.

Materijalna šteta od eksplozije još se utvrđuje, a policija je na ispitivanje poligrafom pozvala desetak navijača.