MOGUĆI DVOBOJ

Potpuno novi Šerif na Maksimiru

20.07.2012 u 13:22

Bionic
Reading

Dinamo u srijedu u Zagrebu treba obraniti 1:1 iz Razgrada, dok Šerif u armenskom Erevanu protiv Ulyssesa brani prednost 1:0. Ako ta dva nositelja potvrde svoj renome u uzvratima i prođu u iduću rundu kvalifikacija za Ligu prvaka, čeka nas repriza dvoboja iz 2010. godine

Ti su ogledi odigrani u istoj (treće pretkolo) kvalifikacijskoj fazi, isti je bio i raspored domaćinstava, a prošao je Šerif nakon dva remija rezultatom 1:1 i trilera raspucavanja penala. Odlučila je tek sedma serija i počelo je veliko slavlje moldavskih separatista.

Danas, dvije godine poslije Transnistrija, i dalje nije neovisna (iako ima granice s Moldavijom), a njihov sportski ponos Šerif potpuno je nova momčad.

Od jedanaestorice koja je istrčala na Maksimir, u sastavu je još samo bugarski vratar Vladislav Stojanov. Svi ostali napustili su Tiraspol, a njihova mjesta zauzele su nove nade. 2011. Šerif je prvi puta nakon deset godina izgubio naslov prvaka Moldavija, no ovoga proljeća vratili su se na vrh i ponovno ciljaju svoj nedosanjani san - Ligu prvaka.

Imaju U21 portugalskog reprezentativca Joaa Perreiru kao beka, napadača Riosa koji ima jedan nastup za reprezentaciju Bolivije te nekoliko kvalitetnih srpskih igrača.

Novi trener im je Srbin Milan Milanović (trenerski dvoboj Čačić - Milanović), koji je ponovno ojačao srpsku koloniju u Šerifu. Ovoga ljeta doveo je sedam novih igrača, među kojima i trojicu sunarodnjaka koja bi trebala biti među nositeljima novog Šerifovog vala. Iz Rada je doveo braniča Tomislava Pajovića te veznjaka Marka Stanojevića, a iz Jagodine veznjaka Sašu Marjanovića.

Sve u svemu, Šerif više gotovo da nema dodirnih točaka s ekipom koja je prije dvije godine rastužila Maksimir, a sudeći prema procijenjenim vrijednostima igrača i razini uigranosti sastava, trebao bi biti i bitno slabiji. Ako u srijedu ne bude iznenađenja, u te ćemo se procjene uskoro moći i uvjeriti.

Sammir je možda najljepši europski gol karijere zabio upravo u Tiraspolu
Drama penala nakon koje je Šerif proslavio prolazak