na rubu propasti

Potpuni krah jednog od najslavnijih njemačkih nogometnih klubova!

28.04.2018 u 09:59

Bionic
Reading

Kaiserslautern je ovog petka matematički potvrdio svoje ispadanje u treću njemačku ligu, no zbog financijskih problema mogao bi završiti i u nižem rangu natjecanja, što je katastrofa za klub koji je ne tako davno osvojio Bundesligu...

Svi se još sjećamo kako je Kaiserslautern senzacionalno 1998. godine osvojio Bundesligu i to kao momčad koja je godinu prije igrala u drugoj ligi, što se nikad prije ni poslije nije dogodilo u Njemačkoj. No, dvadeset godina kasnije na rubu je propasti.

Klub iz istoimenog sveučilišnog grada zadnji je put bio član elitnog njemačkog klupskog ranga 2011. godine, a zatim je započeo rezultatski pad koji je kulminirao ovog petka matematičkom potvrdom ispadanja u treću ligu, porazom od Arminije u utakmici u kojoj je Kaiserslautern vodio 2:0.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Nažalost, to nije sve. Očajna financijska situacija u klubu mogla bi ga gurnuti još niže, u amaterski nogomet.

Razočaravajuća je to istina za navijače Kaiserslauterna koji su u velikom broju bodrili svoj klub na Fritz Walter stadionu i ove sezone, no ništa nije pomoglo kao ni dovođenje iskusnog Halila Altintopa za vođu ekipe.

Tako je četverostruki prvak Njemačke i bivši četvrtfinalist Lige prvaka dotaknuo dno, ali to ne mora biti i konačni kraj, jer bilo je klubova poput Fiorentine i Rangersa kojima se dogodilo nešto slično pa su se ipak spasili i vratili među elitu...