kakva je to ljubav

Potjerali ga iz njegovog kluba, dokazao se u Monacu i Manchester Cityju, ali on je obećao: Želim se vratiti

14.04.2020 u 17:43

Bionic
Reading

Portugalski nogometni reprezentativac i igrač Manchester Cityja Bernardo Silva obznanio je svoju želju za povratkom u lisabonsku Benficu, matični klub u kojem nije dobio priliku zaigrati u prvoj momčadi, ali ne u ovom trenutku već kad za to bude pravo vrijeme.

'Mogu reći da se to neće dogoditi za godinu, dvije, tri, možda i četiri, jer sam sada u velikom klubu. Uživam u svojoj karijeri i ne želim se sada vratiti tamo, ali ne želim doći ni kad budem prestar. Želim se vratiti dok ću još biti u dobrom fizičkom stanju da mogu pomoći momčadi. Ne znam točno kad će to biti', izjavio je 25-godišnji ofenzivni vezni igrač koji je od ljeta 2017. u Manchester Cityju s kojim ga ugovor veže do ljeta 2025.

Silvina želja za povratkom u Lisabon je rezultat događaja iz prošlosti.

'Benficin sam navijač, išao sam sa svojim ocem na sve utakmice i oduvijek sam sanjao da ću jednog dana zaigrati za Benficu. Kad sam imao 19 godina i bio u drugoj momčadi Benfice, nisam dobio priliku zaigrati za prvu momčad, jer me tadašnji trener nije želio ili je mislio da nisam dovoljno dobar. Teško mi je palo što sam morao otići i u Monacu ostvariti karijeru. Ostala mi je praznina u srcu zato što nikada nisam zaigrao za moj klub i imam potrebu ispuniti ju. Naravno, ne sada, ali ako će me htjeti, ja se svakako jednog dana želim vratiti u Benficu.'

Silva je u ovoj sezoni, do prekida zbog pandemije izazvane koronavirusom, imao ukupno 40 nastupa u svim natjecanjima, a postigao je sedam pogodaka i podijelio osam asistencija. Iako Manchester City neće obraniti naslov, jer za vodećim Liverpoolom zaostaje 25 bodova, a do kraja sezone ima još deset utakmica za 'građane' te devet za Liverpool, Silva je za svoje igre zaradio nominaciju za najboljeg igrača Premier lige u sezoni.